Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 21 Ağustos 2014 - 20:28 Yorum: 0

Lice'deki heykel gerginliği

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

Lice'deki heykel gerginliği

DİYARBAKIR (AA) - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Lice'deki olaylara ilişkin, "Bizim bu dönemde birbirimizin acılarını daha fazla anlamaya ve karşılıklı dindirmeye ihtiyacımız var. Halkların kucaklaşmasını yaratmak elimizde. Yeter ki bu işin siyasetini yapanlar sorumluluklarını bilsin" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna, HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ve bazı partililerden oluşan heyet, Lice ilçesine bağlı Yolçatı köyünde terör örgütü PKK üyesine ait heykelin kaldırılması sırasında çıkan olaylarda hayatını kaybeden Mehdi Taşkın'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Yüksekdağ ve beraberindeki heyet, daha sonra olayların çıktığı Yolçatı köyüne giderek, vatandaşlardan bilgi aldı. Taşkın'ın mezarını da ziyaret eden Yüksekdağ, daha sonra Diyarbakır-Bingöl karayolu Duru mevkisinde karakol yapımını gerekçe göstererek yaklaşık 3 ay önce eyleme başlayanların kurduğu çadıra gitti.

Burada bir açıklama yapan, Yüksekdağ, heykele el konulması olayının çözüm sürecini sıkıntıya soktuğunu ileri sürdü. 

Son 1,5 yılda çözüm süreciyle Türkiye'de yeni bir başlangıç yaşandığını vurgulayan Yüksekdağ, şöyle konuştu:

"Hükümet ve biz çözüm sürecini sürdürmede kararlıyız. Çözüm sürecinin sürmesini istiyoruz ama iki taraflı devam etmek zorunda. Annelerimiz, ailelerimiz Lice'den çıksın. Türkiye'nin sayısız illerindeki şehitliklerde yatan ve çoğunun ismi unutulmuş mezarlıklara gitsin. Oralarda asker anneleriyle kucaklaşsın. Karşılıklı yaralarımızı saralım. Artık kucaklaşmamız lazım. Lice'deki mezarlığa şehit askerlerin annelerinin de gelmesini ve buradaki gözü yaşlı annelerle kucaklaşmalarını çok istiyorum."

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, müzakere sürecinde karşılıklı saygı ve hassasiyetin gözetilmesi gerektiğine işaret ederek, "Bizim bu dönemde birbirimizin acılarını daha fazla anlamaya ve karşılıklı dindirmeye ihtiyacımız var. Halkların kucaklaşmasını yaratmak elimizde. Yeter ki bu işin siyasetini yapanlar sorumluluklarını bilsinler. Bir heykele hınç duyup da bir gencin canını almasınlar."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber