Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 26 Ağustos 2016 - 17:08 Yorum: 0

Limon hasadına 28 Ağustos’dan itibaren başlanıyor

Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz, Mersin ve Adana'da 28 Ağustos'tan itibaren limon hasadına başlanacağını, 2 Eylül'den itibaren de ihracat...

Limon hasadına 28 Ağustos’dan itibaren başlanıyor

Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz, Mersin ve Adana'da 28 Ağustos'tan itibaren limon hasadına başlanacağını, 2 Eylül'den itibaren de ihracat yapılabileceğini açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kemal Kaçmaz, Turunçgil Kesim ve İhraç Tespit Komisyonu tarafından Adana ve Mersin'de limon bahçelerinde inceleme yapıldığını ve mayer cinsi limonun gerekli olgunluğa eriştiğinin belirlendiğini söyledi. Limonun 28 Ağustos'dan itibaren hasat edilmesine, 2 Eylül'den sonra da ihracatına müsaade edildiğini kaydeden Kaçmaz, yaş meyve sebze üretim ve ihracatında en önemli alt grubu oluşturan turunçgilin yüzde 85'inin Çukurova-Antalya, yüzde 14'ünün İzmir ve çevresi, yüzde 1'inin de Karadeniz'de üretildiğinin altını çizdi. Turunçgil üretiminin 2015 yılında 3 milyon 980 bin ton olarak gerçekleştiğini vurgulayan Kaçmaz, "Son verilere göre 4 milyon 221 bin 710 tona ulaşmıştır. Bu rakamlarda bize turunçgilin yaş meyve sebze üretimi içerisindeki payını ciddi bir şekilde arttırdığını göstermektedir. 2016 yılı ihracat rakamları ve sezonluk ihracat rakamları incelendiğinde komşu ülkelerde yaşanan sorunlara rağmen turunçgil ihracatının artması sektörümüzün ihracat yapısının sağlam ve dinamik olduğunun göstergesidir. Ülkemize net döviz girdisi sağlayan turunçgil sektörünün yeni sezonda da ülkemiz ekonomisinin cari açığının düşürülmesinde ve istihdamda büyük katkıları olacağı inancıyla üreticilerimizin ve ihracatçılarımızın bol kazançlı bir sezon geçirmelerini temenni ederim" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber