Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 26 Haziran 2016 - 15:33 Yorum: 0

Lisans Yerleştirme Sınavının (LYS) 3. Oturumu Yapıldı

Coğrafya-1, Türk Dili ve Edebiyatı derslerinin yer aldığı sınava ilişkin Nesibe Aydın Okulları uzmanları, "Üniversiteye giriş sınavlarında artık...

Lisans Yerleştirme Sınavının (LYS) 3. Oturumu Yapıldı

Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) 3. oturumu bugün yapıldı.

Coğrafya-1, Türk Dili ve Edebiyatı derslerinin yer aldığı sınava ilişkin Nesibe Aydın Okulları uzmanları, "Üniversiteye giriş sınavlarında artık pratik çözüm, kısa yol gibi, öğrenciye sadece test çözdürerek başarıya ulaşma devri bitti, bundan böyle konu ve kavramlar daha iyi anlatılmalı, öğrenciler ise konuları tam anlamıyla kavrayarak konuyla ilgili yorum gücünü geliştirmiş olmalıdırlar" değerlendirmesinde bulundu.

Değerlendirme Zümresi, sınavdan çıkan öğrencilerden gelen yorumlar doğrultusunda, Türk Dili ve Edebiyatı sınavının genel olarak kolay olduğu ancak Coğrafya -1 sınavının bilgi ağırlıklı olması nedeniyle öğrencileri zorladığını kaydetti.

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI SINAVININ DEĞERLENDİRİLMESİ

Soru dağılımında olağanüstü bir duruma rastlanmadığını, farklı tipte ve müfredat dışı sorulara yer verilmediğini ve önceki yıllara göre daha dengeli ve kolay bir sınav hazırlandığını gözlemleyen soru değerlendirme zümresi, sınavdan çıkan öğrencilerden gelen yorumlar doğrultusunda, bu yıl ki edebiyat sorularının kolay olduğunu, Türkçe sorularının edebiyat sorularına göre daha zor olduğunu ancak genel olarak zorluk derecesi çok zor soru sorulmadığını ifade etti.

COĞRAFYA-1 SINAVININ DEĞERLENDİRİLMESİ

Sınavdan çıkan öğrencilerimizden gelen yorumlar doğrultusunda, değerlendirmelerde bulunan coğrafya dersi zümresi ise sınavla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Bu yıl ki Coğrafya -1 sınavının geçen yıllara göre daha bilgi ağırlıklı, yorum ve paragraf sorularının daha az olduğu, ayrıntılı harita bilgisi gerektiren sorulardan oluşan bir sınav olduğu belirlenmiştir. Soruların bilgiyi kullanmaya gereksinim duyacak şekilde hazırlandığı ve yapılabilmesi için 9,10,11, ve 12. Sınıf coğrafya konularına hakim olunması gerektiği görülmüştür. Geçen yıllara göre harita üzerinde dağılış prensibinin vurgulandığı daha çok sorunun olduğu ve 11. sınıf müfredat konularının ağırlıkta olduğu tespit edilmiştir. Sınav soruları Nesibe Aydın Okullarının gerek deneme sınavı gerekse derslerde kullanılan tüm dokümanlarıyla paralellik göstermiştir. Ayrıca konu anlatımı sırasında verilen örnekler, yapılan vurgulamalar sayesinde öğrencilerimizin sınavda zorluk yaşamadığı gözlenmiştir".

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber