Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 24 Ağustos 2014 - 13:14 Yorum: 0

Lise nakil başvuruları yarın başlayacak

MEB'in lise yerleştirmeleri sonrası, başka bir okula nakil yaptırmak isteyenlerin başvuruları yarından itibaren alınmaya başlanacak.

Lise nakil başvuruları yarın başlayacak

Liselere yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, öteki bir okula nakil yaptırmak isteyenlerin başvuruları yarından itibaren alınmaya başlanacak. Başvurular, 28 Ağustos'a kadar devam edecek. 

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında liselere kesin kaydı yapılan öğrenciler, açık kontenjan olan öteki bir ortaöğretim kurumuna nakil talebinde bulunabilecek. 

Resmi yada hususi tüm ortaöğretim kurumları arasındaki nakil işlemleri e-okul üstünden yürütülecek ve nakiller puan üstünlüğü temel alınarak konsept üstünden otomatik olarak gerçekleştirilecek.

Resmi okullar arasındaki nakil işlemleri, veli sebebi ile öğrencinin kati kaydının yapıldığı mektep müdürlüklerine yapılacak.

hususi bir liseye nakil yaptırmak isteyen öğrencilerin velileri ise ilgili hususi ortaöğretim kurumuna şahsen müracaatta bulunmaları halinde kesin kayıt işlemleri yapılacak ve yerleştiği ortaöğretim kurumdan nakilleri e-okul üstünden otomatik şekilde gerçekleştirilecek.

Nakil kontenjanları internetten öğrenilebilecek

Nakil işlemlerine ilişkin ilk başvurular, 25-28 Ağustos'ta alınacak ve sonuçlar 29 Ağustos saat 19.00'da ilan edilecek.

Eylül sonuna kadar haftalık periyotlarla gerçekleştirilecek nakiller, okulların ilan edilen beyhude kontenjanları için yapılacak. Öğrenciler, her bir nakil talebinde tek mektep tercihinde bulunacak. 

Başka bir resmi veya özel okula nakil talebinde olan öğrencilerden boşalacak kontenjanlar bir sonraki haftanın beyhude kontenjan listesinde yer alacak. Nakil ilgiyi gerçekleşenler ve beyhude kalan kontenjanlar e-okul sisteminden ilan edilecek. 

26 Eylül'den sonra yapılacak nakil başvuruları, ortaöğretim kurumları arasında nakil esaslarına kıyasla taban puanlar temel alınarak gerçekleştirilecek. Nakil kontenjanları ile işlemleri ve ilgili tüm duyurular Milli Eğitim Bakanlığının 'e-okul.meb.gov.tr' adresinden ilgililerin ve kamuoyunun bilgisine sunulacak.

Muhabir: Yıldız Seçil Aktaş

ETİKETLER: Lise , nakil , başvuru , yarın , başlayacak
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber