Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 12 Nisan 2015 - 19:23 Yorum: 0

Lise öğrencileri yaşadıkları şehiri yurt dışında tanıtacak

KARABÜK (AA) - Dünya Miras Şehirleri Organizasyonu (OWHC) tarafından düzenlenen Lise Eşleştirme Projesi kapsamında öğrenciler yaşadıkları şehrin tarihini yurt dışında tanıtacak.Safranbolu...

Lise öğrencileri yaşadıkları şehiri yurt dışında tanıtacak

KARABÜK (AA) - Dünya Miras Şehirleri Organizasyonu (OWHC) tarafından düzenlenen Lise Eşleştirme Projesi kapsamında öğrenciler yaşadıkları şehrin tarihini yurt dışında tanıtacak.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, OWHC'ye Safranbolu Belediyesi'nin üye olduğunu, projeye lise öğrencilerinin başvurabileceğini söyledi.

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan şehirlerdeki 15-18 yaşındaki lise öğrencilerinin yaşadıkları tarihi şehri daha iyi tanıyabilmeleri, diğer tarihi şehirlerdeki yaşıtlarına daha iyi tanıtabilmeleri için böyle bir proje gerçekleştirildiğini ifade eden Aksoy, şunları kaydetti:

"Bu proje Safranbolu’daki liselere hitap etmektedir. İsteyen liseler bu projeye başvurabilir.  Lise belirlendikten sonra OWHC'nin sitesine bilgileri girilecektir. Eşleştirmeyi OWHC kendisi yapacaktır. Bu aşamadan sonra 2016 yılı içerisinde proje dahilinde eşleşilen liseyle karşılıklı bilgi alışverişi başlayacak, kültürlerin ve şehirlerin yerinde tanınması için geziler düzenlenecektir. Eşleşme sonrasında yurt dışındaki lise öğrencileri Safranbolu’ya gelecek, buradakiler de  eşleştikleri lisenin bulunduğu ülkeye gidecek. Son başvuru tarihinin 7 Eylül'dür."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber