Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
16:21 Karısını ve kayınpederini öldüren damat adliyeye sevk edildi16:19 Rafting eğitim kamplarına Samsun ev sahipliği yapıyor16:19 "Genç Şefler ile Ankara’nın Coğrafi İşaretli Lezzetlerinin İzinde" etkinliğ...16:19 ’Konuş, sen nerelisin’ diyen DEM Partili Salğucak’a soruşturma16:18 Anagold’tan başsağlığı açıklaması16:17 Yunus Emre’nin kabri başında eller ‘yağmur’ diye duaya açıldı16:16 Erzincan’da girişimci kadınları güçlendiren eğitimler başladı16:14 Nesli tükenmekte olan toy kuşlarına yönelik envanter ve izleme çalışması16:14 Kümeslere dadanan çakala otomobil çarptı16:13 Başkan Köksal 72 firmanın yer aldığı Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına kat...16:12 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası Samsun’dan başlayacak16:12 İnebolu’da çiftçilere 107 bin sebze fidesi dağıtıldı16:12 Fenerbahçe, Sivasspor maçı hazırlıklarına başladı16:11 Ehliyetsiz sürücü ortalığı karıştırdı: Kendi aracı kaldırıma çarptı, 2 araç...16:10 BUTEKOM tarafından yürütülen BUTEXCOMP projesi tamamlandı16:09 Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin yeni dönemdeki meclisi toplandı16:08 Belediye başkanı devralınan borçları belediye binası duvarına astırdı16:07 İran’ın Paris Büyükelçiliği önünde kendini havaya uçurma tehdidinde bulunan...16:06 Fatih’te yine firari maymun ‘Momo’ görenleri şaşkına çevirdi: Binalara tırm...16:03 Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ adlı resim sergisi açıldı
Eğitim 08 Ağustos 2014 - 11:42 Yorum: 0

Lise tercihleri için bugün son gün

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) doğrultusunda lise tercihlerini alma süreci bugün sona erecek.

Lise tercihleri için bugün son gün

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) doğrultusunda lise tercihlerini alma süreci bugün sona erecek. 

Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu'na göre,  anadolu liselerine, anadolu imam hatip liselerine, çok aşırı programlı anadolu liselerine, fen liselerine, mesleki ve teknik anadolu liselerine, sosyal bilimler liselerine, mesleki ve teknik eğitim merkezlerine, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı ve Yerleştirme Esas Puanına (YEP) göre talebe saha hususi okullara, 2014–2015 eğitim-öğretim yılı için öğrencilerin YEP'ine göre yerleştirme yapılacak.

Liselere, 2013–2014 eğitim-öğretim yılında rüştiye 8. sınıfı başarıyla tamamlayan, başvuru yapılacak okulun kayıt‐kabul şartlarını taşıyan ve YEP'e sahip olan öğrenciler başvurabilecek.

Tercihler, talebe ya da veli tarafından, https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği benzeri öğrencinin 8. sınıfı tamamladığı ortaokuldan ve ya herhangi bir rüştiye müdürlüğünden de yapılabilecek.

Tercihler iki grupta alınacak. Öğrencilerin A grubu tercihleri, okulların kodlarına göre, B grubu tercihleri ise sırf mektep türlerine göre yapılacak. 

A grubu tercihleri enfazla 15 tercih olmak üzere yapılacak. B grubu tercih listesinde ise 6 mektep türünden en az 4'ünün bulunması zorunlu olacak.

Herhangi bir tercihte bulunmayan ya da tercih yapmış olmalarına rağmen A ve B grubu tercihlerine göre herhangi bir okula yerleşemeyen öğrencilerin yerleştirmeleri, öğrencinin ikamet adresi, YEP'i, mektep kontenjanı, okulların A grubu yerleştirme taban puanları dikkate alınarak sistem sebebi ile otomatik yapılacak.

Elektronik tercih yapamayanlar için mektep müdürlükleri tercihleri yapacak

Elektronik ortamda tercih işlemlerini yapamayan veliler için okul müdürlüğü, tercih işlemlerini talebe velisi adına, velinin doldurup imzalayarak verdiği 'Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu'na bağlı kalarak yapacak.

Tercihler mektep müdürlüğü sebebi ile elektronik ortamda onaylanacak. Tercihlerle ilgili varsa her çeşit düzeltme onaylanmadan evvela elektronik ortamda yapılacak.

Tercih listesinden talebe velisi, tasdik işleminden ise mektep müdürlüğü ile veli mesul olacak.

Elektronik ortamda onaylanan 'Tercih Başvuru Bilgileri Formu'nun çıktısı alınarak mektep müdürlüğü yetkilisi ve veli sebebi ile imzalandıktan sonra aslı okulda saklanacak ve bir nüshası imza karşılığı veliye verilecek.

 Tercih başvurusu bir kez yapılacak. Başvuru işleminden sonra değişiklik yapılamayacak.

Sonuçlar 22 Ağustos'ta açıklanacak

YEP ile talebe saha okulların yerleştirme sonuçları 22 Ağustos'ta http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde ilan edilecek ve kati kayıtları da bu tarihte sistem sebebi ile otomatik yapılacak. Sonuçlara ilişkin bilgiler dileyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığıyla SMS şeklinde de gönderilecek.

Yerleştirme işlemi yapıldıktan sonra resmi ve hususi okulların açık kalan kontenjanlarına ortaöğretim yönetmeliğinin atama esasları doğrultusunda, yerleştirmeye yönelik atama yoluyla talebe kaydedilecek.

ETİKETLER: TEOG , Lİse Tercihleri , Son
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber