Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mart 2015 - 15:03 Yorum: 0

Liselerarası yöresel yemek yarışması

En iyi kabaklama ve bulgur pilavını yapan Nizip Alkan Mesleki ve Teknik Lisesi birinci oldu

Liselerarası yöresel yemek yarışması

GAZİANTEP (AA) - Büyükşehir Belediyesi, liseler arasında "Yöresel Yemek Yarışması" düzenledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep mutfağının unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini gelecek nesillere aktarmak için "Liselerarası Yöresel Yemek Yarışması" düzenlendi.

Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi mutfağında yapılan yarışmaya kent genelinde 8 okul katıldı.

Yarışmanın ilk etabında kız meslek liseleri yarıştı. Yarışmaya katılan okullar kendi bünyesinde yaptığı ön elemede seçtikleri öğrenci ve öğretmenleriyle yarışmaya devam etti.

Elemelerde seçilen öğrenci ve öğretmenler, kabaklama ve bulgur pilavı yaptı. En iyi kabaklama ve bulgur pilavını yapan Nizip Alkan Mesleki ve Teknik Lisesi birinciliği elde etti.

Yarışmanın ikincisi Mahmut Düşün Mesleki ve Teknik Lisesi, üçüncü Hacı Muzaffer Bakbak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, dördüncü Servi Erdemoğlu Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, beşinci Fatih Kız Meslek Lisesi ve Mehmet Uygun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, altıncı Nurdağı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yedinci ise Araban Kız Meslek Lisesi oldu.

Dereceye girenlerin ödüllendirildiği yarışma sonunda katılımcılara yemek kitabı hediye edildi. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber