Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 30 Mart 2017 - 12:58 Yorum: 0

Lisesiler AB projesi kapsamında Hırvatistan’a gidiyor

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde eğitim veren Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencileri, Avrupa Birliği Projesi kapsamında Hırvatistan'a gidecek.

Lisesiler AB projesi kapsamında Hırvatistan’a gidiyor

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde eğitim veren Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencileri, Avrupa Birliği Projesi kapsamında Hırvatistan'a gidecek. 8 öğrenci 2 öğretmen ile yapılacak aktivitede AB'ye uyum ile AB'de yaşam konuları ele alınacak.

Proje ile ilgili düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan projeden sorumlu öğretmen Birdal Kanmış, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi'nin AB projesi kapsamında 8'nci projeye imza attığını kaydetti. Kanmış, "2016-2018 yıllarını kapsayan 2016-1 PLO1-KA219-026149_3 sözleşme numaralı "Wonderlans" adlı Erasmus projesi, Türkiye, Polonya, Portekiz, Finlandinya ve Hırvatistan'dan oluşan 5 ortaklı ilk hareketlilik ziyaretini, 12-15 Ekim tarihleri arasında Polonya'ya gerçekleştirildikten sonra bu kez de 1-11 Nisan 2017 tarihinde Hırvatistan'ın Osijek kentine gidilecek" dedi.

8 öğrenci ve 2 öğretmen ile yapılacak bu ziyarette, planlanan çeşitli aktivitelerin yapılacağını belirten Kanmış, "Politikacılarla yapılacak olan çalışmalarda AB ve AB'ye uyum ile AB'de yaşam konuları ele alınacak. Daha sonra öğrenciler kendi ideal ülkelerinin yasalarını oluşturacaklar. Ayrıca ideal eğitim, okul ve ders ile ilgili çalışmalar ve sunumlarda yapılacak. Değişik kültürel ve fiziksel aktiviteler, ülke ve okul tanıtımları da programda yer alacak. İlk ziyaret toplantısında alınan kararlar ve proje basamakları tekrardan değerlendirilecek. Projenin değerlendirme basamakları ve ortaya çıkacak olan ürünler, öğrencilerin görev ve sorumlulukları, koordinatör ve ortak okulların organizasyonu gibi konular tartışılacak ve değerlendirilecek" diye konuştu.

Okul Müdürü Ahmet Üzgün, proje kapsamında emeği geçen Birdal Kanmış'a teşekkür etti. Üzgün, ayrıca projede yer alacak Buse Bayrak, Sevcan Kurt, Ahsen Nur Balkaş, Simge Oskan, Berkcan Köse, Emre Çubukcu, Bülent Mandalı ve Emre Saygın isimli öğrencilere de başarılarının devamını diledi. Ahmet Üzgün, "2 yıl boyunca en az 20 öğrenci ve 10 öğretmen hareketliliği gerçekleşecek olan bu proje okulumuza yeni tecrübeler kazanacaktır" dedi.

Lisesiler AB projesi kapsamında Hırvatistan’a gidiyor

Lisesiler AB projesi kapsamında Hırvatistan’a gidiyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber