Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 23 Mayıs 2016 - 12:03 Yorum: 0

Liseyi KKTC’de Bitiren Tc Uyruklu Öğrencilere Avantaj!

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), KKTC liselerinden mezun tüm öğrenci adaylarına, yükseköğretim hayatları boyunca kesintisiz 7 yıl özel burslar verileceğini...

Liseyi KKTC’de Bitiren Tc Uyruklu Öğrencilere Avantaj!

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), KKTC liselerinden mezun tüm öğrenci adaylarına, yükseköğretim hayatları boyunca kesintisiz 7 yıl özel burslar verileceğini açıkladı. Gerçekleştirilen sınav sonucunda yapılacak olan sıralamada 250 kişiye yüzde 100, 250 kişiye yüzde 75 ve 250 kişiye yüzde 50 burs verileceği belirtildi.

Girne Amerikan Üniversitesi Senatosunun 2012 yılında aldığı karar doğrultusunda; Lise eğitimini KKTC" de tamamlayan tüm TC uyruklu öğrenciler, KKTC uyruklu öğrenciler gibi burs sınavına katılabilecek, aynı burs ve eğitim harçlarından faydalanabilecek. Ancak, TC vatandaşı adayların KKTC Burs ve Yerleştirme Sınavından kazandıkları burslardan faydalanmaları için, ÖSYM'nin yapmış olduğu YGS-LYS sınavları sonucunda burssuz bir programa yerleşmesi gerekiyor.

YANLIŞ CEVAPLAR DOĞRU CEVAPLARI ETKİLEMEYECEK

2016 Kıtalararası Burs Sınavı'nın iki tür sınav formatından oluşmakta olup, birincisinde, Liselerinde Türkçe eğitim modelinde eğitim öğretim gören adayların YGS test formatındaki kitapçığı seçme hakkına sahip. Sınav kitapçığında 40 Türkçe, 40 Sosyal Bilimler, 40 Matematik ve 40 Fen Bilimleri olmak üzere toplamda 160 soru bulunmakta. Diğer sınav modeli ise Kolejlerde İngilizce eğitim gören adaylara yönelik hazırlandı. Adaylar alanlarına göre ARTS veya SCIENCE kitapçığını seçme hakkına sahip. Ayrıca, Türkçe YGS formatlı sınav kitapçığını da seçilebilecek. İngilizce sınav kitapçıklarında da 160 soru bulunmakta ve sınav süresi 160 dakika. Yanlış cevapların doğru cevapları etkilemeyeceği sınavda, puan hesaplaması da doğru sayısına göre yapılacak.

KKTC'NİN BURS SIRALAMA SINAVI 4 HAZİRAN'DA

2016-2017 Akademik yılı, Güz dönemi kayıtları için programlanan burs ve yerleştirme sınavı, 4 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüste gerçekleşecek. Adayların, sınav günü en geç saat 09.30'da sınav merkezinde hazır bulunmaları ve sınav giriş kartlarını ile kimliklerini yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

Sınava katılım gösteren öğrenci adaylarının, burs ve yerleştirme sınavı sonuçlarını iki gün sonra başvuru formlarında belirtmiş oldukları telefon numaralarına, GAÜ yetkilileri tarafından şahsen aranıp bildirilecek.

GAÜ BURS SIRALAMA SINAVINA SON BAŞVURU TARİHİ 3 HAZİRAN

Sınav başvurular, 1 Mart - 3 Haziran tarihleri arasında liseler veya GAÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'ndan şahsen yapılabilecek. Başvuru sırasında 2 adet vesikalık fotoğraf, kimlik fotokopisi, 50 TL sınav harcı ve sınav başvuru formunun da eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekiyor.

SINAV GİRİŞ BAŞVURUSU KKTC LİSELERİNİN TÜMÜNDE YAPILABİLECEK

Burs ve Giriş Sınavı ile ilgili detaylı bilginin GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile www.gau.edu.tr adresi veya kayı[email protected] e-posta adresi ile 650 20 00 (dahili: 1185-1179-1221-1198) no'lu telefon numaralarından alınabilecek. Öğrenci adaylar ayrıca ülke genelindeki tüm liselere de sınav için başvurabilecek.

BURSLAR KITALARARASI KAMPÜSLERDE DE GEÇERLİ OLACAK

Giriş ve Burs Sıralama Sınavı sonucunda burslu veya burssuz kayıt yaptıran öğrencilerin ise GAÜ İngiltere Canterbury, Hong Kong, ABD Washinghton, Moldova ve Sri Lanka kampüsleri ile Türkiye Kampüsü ilk eğitim binasında eğitimlerine devam etme hakkı kazanacak. GAÜ'nün öğrenci ve öğrenci adaylarına, uluslararası kampüslerinde, küresel eğitim ve kıtalararası öğrenim hakkı verildi. Tüm burslar, Kıtalararası GAÜ kampüslerinde geçerli olacak. GAÜ kıtalararası kampüsleri hakkında ayrıntılı bilgilerin http://www.gau.edu.tr/kurumsal/uluslararasi_kampusler adresinden alınabileceği bildirildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber