Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 19 Aralık 2014 - 16:13 Yorum: 0

Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Kudzmanas, Eskişehir'de

Büyükelçi Kudzmanas, Avrupa Birliği Projeleri kapsamında bir toplantıya katılmak üzere geldiği Eskişehir'de Vali Tuna'yı makamında ziyaret etti

Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Kudzmanas, Eskişehir'de

ESKİŞEHİR (AA) - Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas, Avrupa Birliği Projeleri kapsamında bir toplantıya katılmak üzere geldiği Eskişehir'de Vali Tuna'yı makamında ziyaret etti.

Eskişehir Valiliği'nden yapan açıklamaya göre Vali Tuna, iki ülke ticari ilişkilerinin gelişmesi açısından bu tür toplantıların önemli olduğunu belirterek, "Eskişehir’in iş dünyası yönüne baktığımız zaman da potansiyeli çok yüksek ve dinamik, gelecek içinde çok fazla beklentilerimiz olan önemli ilimiz. Eskişehir, aynı zamanda medeniyetleri birleştiren kavşak noktasında" ifadelerini kullandı.

Raylı Sistemler ve havacılık sektöründe Eskişehir’in stratejik öneme sahip olduğunu aktaran Vali Tuna, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği (TDKB) kapsamında yapılan etkinlikler hakkında da bilgi verdi.

Büyükelçi Kudzmanas da Türkiye'nin Litvanya için önemli bir ortak olduğunu hatırlatarak, Eskişehir’de bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti. Türkiye ve Litvanya arasındaki ticari ilişkilerin önemine değinen Büyükelçisi Kudzmanas, birlikte iş yapabilme ve bağlantıları artırabilmek için yapılan toplantıları önemsediklerini kaydetti.

Daha sonra günün anısına Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan  Kudzmanas'a, Tuna, 2013 TDKB anı tabağı hediye etti. 

Ziyarette Büyükelçi Kudzmanas' a Ateşe Dovile Elvan, Hisarlar Makine Genel Müdürü Zafer Türker de eşlik etti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber