Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Yerel 09 Ekim 2016 - 10:38 Yorum: 0

Lokman Ertürk, 15 Temmuz akşamı Akıncı üssünde yaşananları anlattı

15 Temmuz darbe girişimi sırasında ilçe sakinleriyle birlikte FETÖ'cü cuntacıların saldırılarına göğüs geren Ankara Kazan Belediye Başkanı Lokman...

Lokman Ertürk, 15 Temmuz akşamı Akıncı üssünde yaşananları anlattı

15 Temmuz darbe girişimi sırasında ilçe sakinleriyle birlikte FETÖ'cü cuntacıların saldırılarına göğüs geren Ankara Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, 15 Temmuz gecesi Akıncı üssünde yaşananları anlattı. O gece F-16'ları durdurmak için saman ve lastik yakarak havayı simsiyah dumanla kapladıklarını belirten Ertürk," F-16'lar hassastır, biraz da bu dumanla görüş mesafelerini daraltalım, iniş ve kalkışlarına engel olalım. Kalkan inemesin, inen de kalkamasın diyerek o şekilde düşündük" dedi.

Ankara Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Bağcılar Belediyesi'nin düzenlediği Söyleşi Programı'nda Kazan halkının mermilerin, savaş uçaklarının ve tankların karşısına dikildiği, 9 kişinin şehit olduğu, 82 kişinin de yaralandığı destansı direnişi anlattı. Yazar Demet Tezcan'ın moderatörlüğündeki söyleşide konuşan Ertürk, Akıncı üssü olarak bilinen 4. Ana Jet Üssü önünde savaş uçaklarının havalanmaması için cansiparane verilen mücadeleyi dinleyenlerle paylaştı. Vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi gösterilen söyleşiye, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da katılarak, Başkan Ertürk'ün 15 Temmuz gecesine yönelik anlattıklarını dinledi.

"Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla insanlar toplandı"

Olayın farkına vardıktan sonra hemen sela okuttuklarını belirten Ertürk, "Seladan sonra da dedik ki vatanını milletini seven her insan Kazan Belediyesi'nin önüne gelsin. Ya bugün biz sokağa çıkacağız ya da çıkacak bir sokağımız yoktur dedik. Haber alıp 45 dakika içerisinde Kazan'ın 30 kilometre ötesindeki köyünden, mahallesinden traktörüne binerek gelen o insanlar böyle bir koro halinde binlerce insanla herkesin sadece işini yaptığı ve kimse kimsenin işine karışmadığı bir süreç yaşandı. Yani darbeyi duymakla beraber de, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın çağrılarıyla beraber de insanlar toplandı" diye konuştu.

"Özellikle meclisin bombalanmasından sonra biz uçakların oradan kalktığına emin olduk" diyerek sözlerine devam eden Ertürk, "Kendimiz emin olmakla beraber bakanlarımız, Başbakanımız buranın merkezi burası, artık burayı durdurun. O anda bir uçak nasıl durdurulur yani koskoca bir tesis, 11 milyon metrekarelik bir arazisi var. Ama etrafında bizim öbek öbek köylerimiz var. Oradan birilerine dedim ki yakacak bir şey yok mu ? Bir muhtarımız da dedi ki ekin var, saman var dedi. Yakalım mı diye sordu, yak dedim. Ekin de var dedi, yakın, ne bulursanız yakın dedim. O arada belediye garajındaki lastikler aklımıza geldi. Dedim ki eski lastikleri toplayın gelin. Onları getirdiler. Lastikler yandı, anızlar, samanlar yandı. Hakikaten de simsiyah bir duman yukarıda. O sivil akıl. Yani o anki akılla diyoruz ki, F-16'lar hassastır biraz da, bu dumanla görüş mesafelerini daraltalım, iniş ve kalkışlarına engel olalım. Kalkan inemesin inen de kalkamasın diyerekten o şekilde düşündük" şeklinde konuştu.

"15 dakika silah sıktılar"

Tüyleri diken diken eden bir gece yaşadıklarını belirterek sözlerini sürdüren Başkan Ertürk, "Gerçekten de o gece belki 15 dakika silah sıkmışlardır. En az dedik ki 300 veya 400 kişi. Yanımdaki arkadaş diyor ki başkanım bin kişi de olabilir. Yani o kadar çok acımasız ateş ediyorlar ki ama biz 9 şehit 92 gaziyle nasıl kurtulduk. Bir gazi diyor ki bana sıkıyorlar diyor ama ben ayaktayım diyor. Yani yüzlercesi bunu anlatabiliyor. Bambaşka bir geceydi" ifadelerini kullandı.

"2 tane yakıt tankeri bulup üssü patlatmak istedik"

Havadaki uçağın dost uçak mı düşman uçak mı olduğunu olduğunu anlayamadıkları bir gece geçirdiklerini belirterek sözlerine devam eden Ertürk, "Helikopter kalkıyor, dost helikopter mi düşman helikopter mi onu tartışıyoruz. Dağılın diye uyarı yapan polis Ankara Emniyeti'nin önünde sevgili vatandaşlarımız lütfen dağılmayın bizim size ihtiyacımız var diyor. Türkiye bu süreçleri görüyor. Yani o kadar zor bir süreç ki kimin ne yaptığını bilmediğimiz bir süreç. Artık dedik ki nasıl olsa eve helikopter de gelmiş, nasıl olsa bize sıkacaklar, dedik ki 2 tane yakıt tankeri bulalım, yakıt tankeriyle birlikte girelim, tanker de patlasın bizde hiç önemli değil, hiç olmazsa biz etkisiz hale getirelim" diye konuştu.

"Askerler yarım saat yaralılarımızı vermedi"

"Askerler yarım saat yaralılarımızı vermedi" diyen Ertürk, "Şehitlerimizin naaşlarını vermiyorlar. Yaralılarımız inim inim inliyor, yaralıyı vermiyorlar. Ama yaralılarımız gömleğini, atletini yırtarak yüzünü dahi görmediği, kim olduğunu bilmediği kişiye, sırtında kan gördüğü için ilk pansumanını yapıyor. Sonra 40 ambulans geldi. Kazan Devlet Hastanesi'ne götürdük. Yani tam bir can pazarı, her taraf kan gölü. Koridorlar dolu. Acil zaten dolu. O şehit olanlardan bir tanesi orada şehit oldu. Bir tane amca geldi, yaralı. Sedyeden düşerek kalkıyor, bu amcanın yarası daha ağır diyerek düşerek ona yer veren, yine kendisinden daha ağır hastanın olduğunu düşünerek birbirlerine yer verenler oldu. Onlar can pazarında, sedyede benden daha ağır yaralı diyerek, ambulansa önce onu alın, sedyeye önce bunu alın" dedi.

"15 Temmuz, darbeden öte bir işgal girişimiydi"

15 Temmuz'un çok haince ve alçakça bir kalkışma hareketi olduğunu belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, "Türk siyasi tarihine baktığımız zaman aslında darbelere yabancı bir topluluk değiliz. Osmanlı döneminde de, Cumhuriyet döneminde de birçoğunun yaşandığını okuduk ve birkaç tanesine de şu salondaki topluluk olarak şahitlik ettik. Salondaki hemşehrilerimizin içerisinde 15 Temmuz'a şahit olanlar öyle zannediyorum ki geçmiş süreçlerin hemen hemen toplamını bir arada gördüler. Ve, en alçakça olanıydı. Geçmiş süreçtekiler darbeydi, ama 15 Temmuz darbeden öte bir işgal girişimiydi" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber