Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
17:11 Bakan Işıkhan: "2023 yılında Türkiye ekonomisi yüzde 4,5 büyüme ile AB ülke...17:11 Fatih’te ’Diyarbakırlı Ramazan Hoca’nın ölümüne neden olan şüpheliye müebbe...17:10 Elazığ’da minikler doğa ile buluştu17:10 Yeşilhisarlılar, Başkan Büyükkılıç’ı bağrına bastı17:10 Melikgazi’de ‘Ortaköy Sokağı’ ile İstanbul Kayserililerin ayağına geliyor17:10 Babadağ Belediyesi’nde en düşük maaş 22 bin TL’ye yükseldi17:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Vaatleri unutacak değil, verdiği sözü tutacak başka...17:07 Erciyes Üniversitesi İle TÜZDEV arasında iş birliği protokolü imzalandı17:07 Kastamonu’da iki otomobil çarpıştı: 1 yaralı17:06 Tuğba Kuruyemiş, 116. şubesini İzmir Güzelbahçe’de açtı17:06 Eskişehirli kuryeler, Kurye Dostu Belediye Protokolü’ne imza atmayan Ayşe Ü...17:05 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çankırı’da ziyaretlerde bulundu17:05 İSPARK otoparkında silahla bacağından vurdular, 100 bin dolarını çaldılar17:04 Bakan Kacır: "Türkiye’nin astronotuyla gurur duymuyorlar”17:02 Bıçakla yaralama şüphelisi tutuklandı17:02 Uyuşturucu ticaretinden tutuklandı17:00 Samsun’da çiftçilere tohum ve süt sağım makinesi dağıtıldı17:00 Ali Koç: "Trabzon Emniyeti, maça polis tahsis etmiyorsa ve tahsis ettiği po...16:59 Ali Koç: "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş. Onların menfaatleri açısında...16:56 Mersin Büyükşehir Belediyesi, Halk Kart’ın Mart ayı tutarları ile öğrenim y...
Sami Er
Sağlık 16 Ekim 2018 - 09:38 Yorum: 0

Lokman Hekim’de ‘Dünya El Yıkama Günü’ etkinliği

Lokman Hekim Van Hastanelerinde 15 Ekim Dünya El Yıkama Günü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.

Lokman Hekim’de ‘Dünya El Yıkama Günü’ etkinliği

Lokman Hekim Van Hastanelerinde 15 Ekim Dünya El Yıkama Günü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.

15 Ekim tarihinin ilk olarak 2008 yılında Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından "Dünya El Yıkama Günü" olarak ilan edildiğini ifade eden Lokman Hekim Van Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. Mesut Pekmez, doğru el yıkama ile birçok hastalığın önüne geçilebileceğini söyledi. El yıkama alışkanlığının, bireyin kişisel temizliği ile beraber toplum sağlığı için de önemli olduğuna vurgu yapan Pekmez, "Başta grip olmak üzere ishal, hepatit A gibi birçok bulaşıcı hastalığın yayılmasında da doğru yıkanmayan ellerin büyük rolü var. Özellikle kış aylarının yaklaşması ile birlikte el temizliği ve kişisel hijyen, daha fazla önem kazanıyor. Bu kapsamda özellikle sağlık personeline, toplu beslenme sisteminde çalışanlara ve öğrencilere yönelik bilgilendirme çalışmaları devam ediyor" dedi.

Hastanelerde personellerin hasta ve hasta yakınlarına sık sık ellerini yıkama telkininde bulunması gerektiğini dile getiren Pekmez, hastaların ilk olarak en yakın çevresini örnek aldığını söyledi. Personellerin, hastalara el yıkamada iyi bir model olmaları konusunda uyarıda bulunan Pekmez, "Hastanede var olan olguların daha temiz ve hijyenik olması adına ilk yapılacak işlevin el yıkama olduğu üzerinde durulmalıdır. El yıkamanın değil, doğru el yıkamanın önemli olduğunu ve bu sayede el yıkamanın hastalıkları en aza indirdiği unutulmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Lokman Hekim’de ‘Dünya El Yıkama Günü’ etkinliği

Lokman Hekim’de ‘Dünya El Yıkama Günü’ etkinliği

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber