Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 24 Ocak 2018 - 00:48 Yorum: 0

Lösemi hastası Metin bebek için kök hücre bağışı kampanyası düzenlendi

Hatay'da 2,5 yaşındaki Metin bebek için sosyal medya üzerinde yapılan Kök Hücre kampanyasına duyarlı vatandaşlar tarafından destek verildi.

Lösemi hastası Metin bebek için kök hücre bağışı kampanyası düzenlendi

Hatay'da 2,5 yaşındaki Metin bebek için sosyal medya üzerinde yapılan Kök Hücre kampanyasına duyarlı vatandaşlar tarafından destek verildi.

Antakya Vali Ürgen Alanı'nda bulunan Kızılay Kan Toplama Aracı'na gelen vatandaşlar, minik Metin'e destek olmak için form doldurup sıraya girerek kampanyaya destek oldular. Minik Metin için başlatılan kampanyaya kulak veren vatandaşlar Kızılay'ın stantlarına gelerek kan vermek ve uygun donör olmak için sıraya girdiler.

Kampanyaya destek olan Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanı Metin Taşçı, 2,5 yaşındaki Metin bebek için, Kızılay'a Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanlığı olarak kan bağışında bulunacaklarını söyledi. Taşçı, tüm hemşerileri kan bağışına davet ettiklerini belirterek "Yarın akşam saat yediye kadar açık olacak olan Kızılay Kan Alma Merkezi'miz Vali Ürgen Paşa Alanı'nda diğer adıyla Vali Göbeği'nde açık tutulacaktır. Uygun kan örneği olan Türkiye'nin her yerinde bu Metin bebeğin şahsında tüm lösemi hastaları için geçerli olacaktır" dedi.

Kan veren vatandaşlardan Yusuf Dirlik, insanlara yardım etmenin kendisini mutlu ettiğini vurgulayarak "Bir insan için yardım etmek beni çok mutlu ediyor. O yüzden yardımımız dokundu ise ne mutlu. Burada annemin de ihtiyacı olabilir ya da başka bir yakınımın da ihtiyacı olabilir. Onun için biz de bir yardımda bulunalım, dedik. Arkadaşla birlikte kök hücremizi verdik. İki dakikalık bir şey, herkesin yapması lazım. O yüzden herkesi buraya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Hatay Ahbab Grubu Temsilcisi Özge Şabo ise, 15 kişilik ekiple küçük Metin için destek olmaya geldiklerini söyledi. Şabo, öncelikle Metin sonra tüm bağış bekleyen hastalar için burada olduklarını kaydederek "Bizler Ahbab Platformunun Hatay İl Temsilcileri olarak bugün burada 15 kişilik bir ekiple sevgili küçük kardeşimiz öncelikle Metin, sonra tüm bağış bekleyen donör hastalarımız için buradayız. Ekibim adına bugün buraya gelen herkese çok teşekkür ediyorum. Biz iki gün boyunca burada olacağız. Hem küçük kardeşimiz Metin hem de onun gibi ihtiyaç sahibi birçok insan birçok kardeşimiz çocuğumuz var. Bu yüzden öncelikle Hatay halkı ve tüm Türkiye'yi duyarlılığa davet ediyorum. Bizi çok mutlu ettiniz. Tabi ki onları da. Burada çıkan eşleşmeler sonucunda belki onlarca hayat kurtaracağız ve bunun için biz çok mutluyuz. Ve Ahbab ekibi olarak özellikle Ahbab Hatay ekibi olarak sürekli böyle projelerin içerisinde yer almaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Yapılan etkinliğin ilk gününde ise 100 kök hücre bağışında bulunulduğu belirtildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber