Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 19 Ağustos 2016 - 14:58 Yorum: 0

Lösemi hastası Nisanur, darbe girişimi mağduru oldu

Tokat'ta lösemi hastası 6 yaşındaki Nisanur Şimşek için 15 Temmuz darbe girişiminden önce başlatılan yardım kampanyasına çok az miktarda bağış yapıldığı...

Lösemi hastası Nisanur, darbe girişimi mağduru oldu

Tokat'ta lösemi hastası 6 yaşındaki Nisanur Şimşek için 15 Temmuz darbe girişiminden önce başlatılan yardım kampanyasına çok az miktarda bağış yapıldığı öğrenildi.

Tokat'ın Pazar ilçesine bağlı Üzümören beldesinde yaşayan Osman (28) ve Çiçek (25) Şimşek çiftinin iki kız çocuğundan 6 yaşındaki lösemi hastası Nisanur Şimşek'in Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisi devam ediyor. Haftada bir defa Ankara'ya giden Nisanur'un tedavi sürecinin yaklaşık 120 hafta daha devam etmesi bekleniyor. Asgari ücretle Turhal ilçesinde bir mermer ocağında çalışan baba ise masrafları karşılayamadığı için Pazar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından alınan kararla aileye aylık bin lira yardım yapılmasına karar verildi. Aylık bin TL yardım yapılan Nisanur'a ayrıca destek vermek isteyen vatandaşlar için kaymakamlık tarafından yardım kampanyası başlatıldı. Yaklaşık 2 aydır devam eden kampanya hesabına çok az miktarda para yattığı öğrenildi.

Baba Osman Şimşek, 15 Temmuz darbe girişimi olayları nedeni ile Nisanur'un unutulduğunu, yardımların adeta kesildiğini söyledi. Yapılan haberler üzerine vatandaşların yardım yapmaya başladığını ama darbe girişimi olayları nedeni ile ülke gündeminin değişmesi sonucu mağdur durumda kaldıklarını ifade eden Şimşek, bugüne kadar kendi şahsi hesabına 3 bin TL para yardımı yapıldığını, aylık olarak da Pazar Kaymakamlığı'ndan bin TL yardım aldıklarını söyledi. Vakıf tarafından başlatılan yardım kampanyasına ise beklenen desteği göremediklerini ifade eden Şimşek, kızının tekrar gülüp oynayabilmesi için desteğe ihtiyaçları olduğunu kaydetti.

Pazar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Ziraat Bankası Pazar Şubesi TR14 0001 0008 7030 2678 1750 05 hesabına açılan yardım kampanyasına hayırseverlerin nakdi yardımda bulunabileceği bildirildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber