Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 05 Eylül 2018 - 18:18 Yorum: 0

Lösemi teşhisi konulduğu gün harp okulunu kazandığını öğrendi

Manisa'nın Kula ilçesinde lösemi teşhisi konulduktan sonra Manisa Celal Bayar Üniversitesine kaldırılan ve burada hayatını kaybeden Mehmet Anıl Bozkurt...

Lösemi teşhisi konulduğu gün harp okulunu kazandığını öğrendi

Manisa'nın Kula ilçesinde lösemi teşhisi konulduktan sonra Manisa Celal Bayar Üniversitesine kaldırılan ve burada hayatını kaybeden Mehmet Anıl Bozkurt toprağa verildi. 18 yaşındaki Bozkurt'un lösemi teşhisi konulduğu gün hayalini kurduğu harp okulunu kazandığını öğrendiği ortaya çıktı.

Kula'nın sevilen esnaflarından Yunus Bozkurt'un oğlu 18 yaşındaki Mehmet Anıl Bozkurt, 28 Ağustos tarihinde aniden rahatsızlanması sonucu Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesine kaldırılmış, burada lösemi teşhisi konulmuştu. Sonrasında ise genç Bozkurt için Kula'da kan bağışı kampanyası düzenlendi. Bir süre tedavisi iyiye giden Bozkurt, geçtiğimiz günlerde yine rahatsızlanınca yoğun bakıma alındı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Bozkurt, burada hayatını kaybetti.

Lösemiye yenik düşen Bozkurt'un cenazesi, ikindi namazını müteakip Kurşunlu Camisinde kılınan cenaze namazının ardından Kula Asri Mezarlığına defnedildi. Bozkurt'un genç yaşta yaşamını yitirmesi sevenlerini ve arkadaşlarını yasa boğdu. Bozkurt'un cenazesine Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula eski Belediye Başkanı Selim Aşkın, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş başkanları, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, okul arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bozkurt'un cenazesi kaldırılırken arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.

Lösemi teşhisi konulduğu gün harp okulunu kazandığını öğrendi

Mehmet Anıl Bozkurt'un genç yaşta lösemi hastalığına yenik düşmesinin ardından geriye yürekleri yakan hikayesi kaldı. Okul hayatı boyunca birbirinden farklı başarılara imza atan ve özellikle şiir okuma konusunda Kula'da çeşitli etkinlikler katılarak büyük beğeni toplayan genç Anıl'ın tek hayali deniz subayı olmaktı. Lise öğrenimi tamamlamasının ardından yüksek öğretime geçecek olan Anıl, tercih sıralamasında Deniz Harp Okulu, Piri Reis Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksek Okulu gibi deniz subayı yetiştiren okullara tercih yaptığı öğrenildi.

Bozkurt, ilk tedavi işlemlerinin başladığı günde Deniz Harp Okulu'nu kazandığını da öğrendi. Bozkurt'un en büyük hayalinden geriye, kendisine ait sosyal medya hesabından paylaştığı yazı kaldı. Hastalığının teşhis konulması ile en büyük hayali olan deniz subayı olabilmek için okulu kazandığı haberinin aynı gün öğrenmesinin kendisi adına büyük üzüntü oluşturduğunu yazan Mehmet Anıl mesajında şu ifadelere yer vermişti:

"Merhabalar arkadaşlar, ben Mehmet Anıl, sözlerime nasıl başlasam bilmiyorum. Bugün 28 Ağustos Salı, diyeceksiniz ki ne oldu hayırdır. Bunda utanılacak sıkılacak bir şey görmüyorum, o yüzden size birkaç haber vereceğim. İlk olarak bugün lösemi başlangıcı olduğumu öğrendim doktorumdan, ikinci olarak siz arkadaşlarımdan şuan itibariyle kan istiyorum (kanım B RH +). Beni aranızda seven vardır, sevmeyen vardır illa ki, ama hepinizden dualarınızı bekliyorum. Aynı gün içinde de kısmet şu ki Deniz Harp Okulunu kazandığımı öğrendim. Kader buymuş, şimdi tedavime başlayacaklar, kemoterapi falan biliyorsunuz. Hadi bu saatten sonra kel kalmak da varmış napalım, umarım en kısa zamanda sağlığıma kavuşurum siz arkadaşlarımın da desteğiyle tabii ki. Tahmin edeceksiniz ki değişik bir ruh halindeyim şuan. Ararsanız ya da mesaj atarsanız dönemeyebilirim belki bu hesabı da kapatırım bilmiyorum. Son olarak, hayat beni bire bir maça davet etti, kaçmak olmaz hadi bakalım sağlıcakla kalın."

Lösemi teşhisi konulduğu gün harp okulunu kazandığını öğrendi

Lösemi teşhisi konulduğu gün harp okulunu kazandığını öğrendi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber