Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 22 Ekim 2014 - 20:03 Yorum: 0

"Lost"un yönetmeni Kocaeli'de

"Lost" dizisinin Amerikalı yönetmeni Bobby Roth, TRT'de yayınlanacak "Filinta" dizisinin bazı sahnelerini çekmek amacıyla Kocaeli'ye geldi.

'Lost'un yönetmeni Kocaeli'de

TRT ekranlarında yayınlanacak 'Filinta' dizisinin bazı sahnelerini çekmek amacıyla Türkiye'ye gelen Lost dizisinin Amerikalı yönetmeni Bobby Roth, İzmit ilçesinde matbuat mensuplarıyla buluştu.

Sekapark Film Platosu'nda düzenlenen matbuat toplatısına Roth'un yanı sıra yönetmen Kudret Sabancı, senaryocu Altuğ Küçük ile oyuncular Serhat Tutumluer, Mehmet Özgür, Onur Tuna, Naz Elmas, Damla Aslanalp ve Kayra Şenocak katıldı.

Roth, projeden ötürü fazla aşırı coşkulu olduğunu belirterek, Türkiye'ye gelmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

Film veya dizilerin çekildiği şehre ciddi değerler kattığını anlatan Roth, 'Teşvik verilerek yatırımlar, o şehre çekiliyor. Los Angeles'da yatırımcılara vergi katkısı yapılıyor. Bu teşviklerden sonra Kanada'ya, Florida'ya giden yatırımlar, Los Angeles'a art geliyor. Lost'u Hawai'de çekerken orada yaşayan halkın, kentin fazla aşırı hoşuna gitti, şehrin enerjisini yükseltti' diye konuştu. 

Roth, çekecekleri dizinin Amerikalıların beğenisini Türkiye'ye yöneltebileceğini kaydetti.

Dizinin yapımcılarından Bülent Turgut da dizinin, türünün ilk örneği olacağını, ekranlarda ayrıcalıklı duracak plan hazırladıklarını vurguladı.

Turgut,  'İşin art planında yaptığımız çalışmalardan öte yoğun şekilde canlı bir hikayeyle yola çıktık. Osmanlı adaletini anlatabilmek için polisiye türünde ilk denemelerden birisi olacak. Oldukça akıcı, görsel manada Türk televizyonlarının alışık bulunmadığı bir içerik olacak. İçeriğin kendisi de fazla aşırı dinamik. Melodramalardan ayrıcalıklı şekilde bir taraftan yetişkin bir İstanbul'u söz eden proje, bir taraftan da polisiye hikayesi' ifadesini kullandı.

Yönetmen Kudret Sabancı da hikayenin kendisini en cezbeden durumunun ifade dili olduğunu belirtti.

Yapımın ayrıcalıklı ifade dili olacağına yer veren Sabancı, şunları kaydetti:

'Dönemin kendi arasında fazla aşırı ayrıcalıklı fantastik hali var. Hikayenin geçtiği çağa baktığımız süre dünyada endüstri devriminin yeni yapıldığı, buharın, mekaniğin hayatımıza girdiği dönemden bahsediyoruz. Şu temel kadar oluşturulmuş en fazla aşırı aksiyon dizisi olacak ve olmaya devam ediyor. Bir sürü şeyi ilk kez göreceğiz.'

Muhabir: Yunus Emre Günaydın, Halil İbrahim Taşel

ETİKETLER: Lostun , yönetmeni , Kocaelide
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber