Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 16 Ekim 2016 - 17:08 Yorum: 0

Lübnanlı Rektörden İlahiyat Fakültesine ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yazdığı şiirler tanınan Lübnan Trablus Üniversitesi Rektörü Prof.

Lübnanlı Rektörden İlahiyat Fakültesine ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yazdığı şiirler tanınan Lübnan Trablus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Râfet el-Mîkâtî Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesini ziyaret etti.

Sakarya Üniversitesi Ortadoğu Enstitüsü tarafından düzenlenen III. Uluslararası Ortadoğu'da Siyaset ve Toplum Kongresinde konuşma yapmak üzere Sakarya'ya gelen Lübnan Trablus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Râfet el-Mîkâtî, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesini ziyaret ederek Dekan Prof. Dr. H. Mehmet Günay ve öğretim üyeleri ile görüştü. Fakülte dekanlığında gerçekleşen görüşmede İlahiyat Fakültesi ile Trablus Üniversitesinin ilgili bölümleri arasında ne tür akademik işbirlikleri yapılabileceği konusu ele alındı. Ziyaret sonunda İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Mehmet Günay tarafından konuk rektöre hediye takdim edildi.

Daha sonra fakültenin çeşitli birimlerini gezen ve Arapça hazırlık eğitimi hakkında bilgi alan Prof. Dr. el-Mîkâti, Arapça Dil Kulubü (Multekâ Lugati'd-dât) Öğrenci Topluluğunun mekânını da ziyaret ederek öğrencilerden Arapça adına yapılan faaliyetleri dinledi. Topluluğun yaptığı etkinlikleri öğrenmiş olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden el-Mîkâtî, kendi üniversitelerinde de yabancılara Arapça öğretim merkezi bulunduğunu ve iki üniversite arasındaki anlaşma çerçevesinde İlahiyat öğrencilerinin Lübnan'a gelmesinden memnuniyet duyacaklarını belirtti. Prof. Dr. Râfet el-Mîkâtî geçtiğimiz Nisan ayında da Sakarya Üniversitesini ziyaret etmiş ve o ziyarette Sakarya Üniversitesi ile Trablus Üniversitesi arasında akademik işbirliği protokolü imzalanmıştı. Türklere ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a duyduğu derin sevgiyi her fırsatta dile getiren Prof. Dr. Rafet el-Mîkâtî, aynı zamanda 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yazdığı ve bizzat seslendirdiği kaside ile tanınıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber