Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Yerel 23 Mayıs 2016 - 16:59 Yorum: 0

LYS’de Son Düzlüğe Girildi

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) için son düzlüğe girildi. Yeni Hamle Temel Lisesi Kurucusu Rehber Eğitimci Ahmet Polat Kaya, LYS'de son dönemlerde neler...

LYS’de Son Düzlüğe Girildi

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) için son düzlüğe girildi. Yeni Hamle Temel Lisesi Kurucusu Rehber Eğitimci Ahmet Polat Kaya, LYS'de son dönemlerde neler yapılması gerektiği hakkında öğrencilere ve velilere tavsiyelerde bulundu.

Velilerin bu kalan süreçte öğrencilere moral vermeleri gerektiğini belirten Yeni Hamle Temel Lisesi Kurucusu Rehber Eğitimci Ahmet Polat Kaya, mutlaka anne ve babaların öğrencilere yaklaşımlarında çok dikkatli davranması gerektiğini söyledi. LYS'nin mart ayında yapılan YGS'den daha kolay ve daha net bir sınav olduğunu belirten Kaya, "Türk milli eğitim sisteminde çocuklarımızın kendini gösterebileceği bir sınav şekli Lisans Yerleştirme Sınavı'dır. Çünkü her ne kadar 2005 yılında programları değiştirsek de okumaya dayalı bir program geliştirsek de henüz bu teori hayata tam olarak geçmiş değil. Türk Milli Eğitim sisteminden özellikle orta kademe yani lise de tamamen sistem ezbere dayalı. Dolayısıyla öğrencilerimize tavsiyem oturup elinden geleni yapsınlar. Eğitimdeki en büyük sorun öğrencilerimizin elinden gerekeni yapmamaları, özellikle bu süreçte anne ve babalara çok büyük sorumluluklar düşüyor" ifadelerini kulandı.

Ailelere uyarılarda bulunan Polat, "Çocuklarımız bizim yetiştirdiğimiz meyvelerimiz, biz ne isek çocuklarımız o. Bu nedenle çocuklarınıza iyi bir dil kullanın. Şu anda 2 milyon 178 bin aday YGS'ye girdi. Bunların yüzde 30'u elendi. Bunların 900 bini üniversiteye girecek. Yani her üş kişiden biri üniversiteli olacak. Hangi anne baba kendine güvenen bir birey yetiştirirse o üniversiteli olacak. Onun için mutlaka ve mutlaka anne ve babalar öğrencilere yaklaşımlarında olumlu bir yöntem izlesinler. Suçlayarak sorunu çözemezsiniz. Biz öğrencilere 6-7 ay eğitim veriyoruz. Yaz tatili geldiğinde öğrenciler bir yıl boyunca bir kısmını unutuyor. Bizim milli eğitim sisteminde okulların açık olduğu iş günü sayısı 180, bunların içinde kar tatili ve diğer tatiller yok. Japon eğitim sisteminde bu 240 gün, şimdi biz öğrenciye 180 iş günü eğitim veriyoruz. Bu da kar tatili ve benzeri tatiller ile 150 güne düşüyor. Öğrenciler 200 gün boş kalıyor. Dolayısıyla süreklilik kazanamadığımız için eğitimde de istediğimiz yere gelemiyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber