Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 02 Mayıs 2019 - 10:20 Yorum: 0

Maça çayı nedir? Matcha çayı ne kadar kilo verdirir?

Doğal içerikli maça, vücudun arınmasına destek olan ve hem sağlık açısından hem de zayıflama konusunda olumlu etkiler sağlayan doğal içerikli bir bitki çayıdır.

Maça çayı nedir? Matcha çayı ne kadar kilo verdirir?

Maça çayı nedir? Matcha çayı ne kadar kilo verdirir? 

Doğal içerikli maça, vücudun arınmasına destek olan ve hem sağlık açısından hem de zayıflama konusunda olumlu etkiler sağlayan doğal içerikli bir bitki çayıdır.

Maça Çayı Nedir? Ne İşe Yarar?

Yeşil rengi, lezzeti ve hoş aroması ile birçok kişinin beğenisini kazanmış ve kullanımı her geçen gün artan maça çayı, klorofil açısından zengin olan yaprakların kurtulması ve ufalanması ile toz haline getirilerek kullanılan doğal içerikli bir bitki çayı olarak bilinmektedir. Kimyasal herhangi bir bileşen içermeyen ve tamamen doğal bir içeriğe sahip olan matcha aynı zamanda gıda takviyesi olarak da nitelendirilmektedir. Metabolizmanın hızlanmasına sağladığı katkılar sayesinde hem zayıflamaya hem de sindirim problemlerinin giderilmesine destek olmaktadır. Kilo vermek için doğal ve sağlıklı bir yöntem olarak gösterilen maça aynı zamanda vücudun daha düzenli çalışması konusunda da yardımcı olmaktadır.

Maça Çayı Ne Kadar Kilo Verdirir?

Kilo vermek her bedene göre değişkenlik göstermektedir. Herkesin metabolizma hızı ve kalori alımı farklılık göstermektedir. Bu nedenle maça çayının kilo verdirmesi konusunda sabit olarak bir rakam belirtmek doğru değildir. Bu çayı kullananlar kısa bir süre içerisinde zayıflamaya başladıklarını belirtmektedirler. Etkilerini düzenli kullanım halinde kısa süre içerisinde gösterebilen maça, kişinin belenme tarzına göre etkide değişkenlik oluşturabilmektedir. Bunu açıklayacak olursak; eğer ki maça çayını kullanırken aynı zamanda diyet ve spor yaparsanız etkisini yaklaşık 2 kat daha artırabilirsiniz. Eğer ki sadece bu çayı kullanırsanız normal bir etki ile zayıflama sağlarsınız. Bu nedenle her iki yöntemde de kilo verme rakamları değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle sabit bir sınır çizmek çok mümkün değildir.

Maça Çayı İçindekiler, Faydaları ve Zararları

Doğal içeriği ile bilinen maça çayının özü klorofil, antioksidanlar, vitamin ve minerallerden oluşmaktadır. Kimyasal herhangi bir içeriği bulunmayan bu doğal içerikli bitki çay haline geldiğinde de vitamin değerlerinden herhangi bir eksilme göstermemektedir. bu özelliği sayesinde diğer tüm bitki çaylarından ayrılmaktadır. İçerisinde bulunan klorofil sağlıklı hayat için mutlaka gereklidir. Vücudun daha sağlıklı olması için klorofil değeri yüksek besinler tüketilmelidir. Maça çayı bu açıdan oldukça değerlidir. Bunun yanında içerisinde bulunan antioksidanlar hücrelerin zarar görmesini engelleyen bileşenler olarak bilinmektedir. Toksin maddelerin dışarı atılmasına destek olan bu bileşenler vücutta adeta detoks etkisi meydana getirmektedir. Maça bitkisi metabolizmanın hızlanması konusunda destek olurken aynı zamanda vücudun gün boyunda enerjik ve dinç kalmasına yardımcı olur. Enerjisi yüksek olan bir beden normale göre daha fazla kalori yakabilmektedir. Faydaların yanında aşırı tüketime dayalı olarak bazı yan etkiler de meydana gelebilmektedir. Bu nedenle maça çayının önerildiği şekilde ve miktarda kullanılması gerekmektedir. Normal miktarlarda kullanıldığından hiçbir yan etki meydana gelmemektedir.

Maça Çayı Kullanım Şekli ve Tarifi

Hazırlama açısından oldukça kolay olan maça çayının tarifine değinecek olursak öncelikle bir bardak suyun kaynatılması gerektiğini söyleyebiliriz. Kaynamış olan suyun içerine paketler halinde bulunan maçadan 1 adet dökünüz. İyice çözüldükten sonra afiyetle tüketebilirsiniz. Bu tarifi günde iki defa sabah ve akşam saatlerinde uygulayabilirsiniz. Günde iki bardak içmek yeterli olacaktır. Aşırı tüketildiği zaman daha kısa sürede etki göstermeyeceği için en etkili tüketimi bu tarifte görüldüğü gibidir. Eğer ki hamileyseniz ya da bu konuda şüpheniz varsa çayı kullanmayınız. Emziren bir anneyseniz bebeğiniz ek besine geçip geçmesine bağlı olarak doktora danışınız. Eğer ki devamlı olarak bir ilaç kullanıyorsanız ilaç ile aynı saatte içmemeye dikkat ediniz ve aynı zamanda doktorunuza danışmayı unutmayınız. Sağlıklı ve kalıcı kilo verme konusundaki katkıları sayesinde matcha çayının etkilerinden yararlanmak için mutlaka orjinal ürün siparişi veriniz. Orjinal sitesinden matcha çayı fiyat ve sipariş bilgilerine ulaşabilirsiniz. 

ETİKETLER: Maça çayı
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber