Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 16 Eylül 2014 - 11:48 Yorum: 0

Macaristan, Türkiye'yi örnek alıyor

Macaristan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Tamas:

Macaristan, Türkiye'yi örnek alıyor

KAYSERİ (AA) - Macaristan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Bihall Tamas, Türkiye ile ticari ilişkileri artırmak istediklerini belirterek, "Türkiye'nin çok güçlü sanayisi ve ekonomisi olduğunu biliyoruz. Biz de yatırımlar, kamu yönetimi, bankacılık gibi konularda Türkiye'yi örnek alıyoruz" dedi.

Tamas, beraberindeki heyetle Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü ziyaretinde yaptığı konuşmada, dost ve kardeş ülke olarak gördükleri Türkiye'de bulunmaktan çok mutlu olduklarını söyledi.

Heyet olarak Kayseri'ye özel önem verdiklerini ifade eden Tamas, geçen yıl Kayseri ile Miskolc'un kardeş şehir olduğunu, Kayseri'yi daha yakından tanımak için de ziyaret etmek istediklerini dile getirdi.

Türkiye'de ticaret ve sanayi odalarının ekonomik hayatta çok aktif olduğunu anlatan Tamas, "Türkiye'nin çok güçlü sanayisi ve ekonomisi olduğunu biliyoruz. Biz de yatırımlar, kamu yönetimi, bankacılık gibi konularda Türkiye'yi örnek alıyoruz. Yaptığımız ziyaretle iki ülke arasındaki turizm ve ticari ilişkilerin artacağına inanıyoruz. Amacımız yatırımcılar arasında iş birliği yapılmasını sağlamak. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Düzgün, iki ülke arasında yüzyıllardır devam eden dostluk ilişkilerini ticarete de taşımak istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Kayseri zengin ticari kültürü olan bir şehir. Kültepe'de çıkan tabletler buranın yüzyıllar önce de ticaret merkezi olduğunu gösteriyor. Halen Anadolu'da en fazla ihracat yapan şehirler arasında yer alıyor. Yıllık 2 milyar dolara yakın ihracatımız var. Mimarsinan ve İncesu OSB'lerde yatırıma açık alanlarımız mevcut. Özellikle son dönemde kurulan fabrikaların büyük çoğunluğunda yabancı ortaklar bulunuyor. Siz de firmalarımızı ziyaret etme imkanı bulacaksınız. Yeni iş birliklerinin, ortaklıkların gerçekleşmesini ümit ediyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber