Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 22 Eylül 2014 - 22:28 Yorum: 0

Maçın ardından

İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Avcı:

Maçın ardından

İSTANBUL (AA) - İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldıkları maçta her iki takımı da mücadelesinden dolayı kutladığını söyledi.

Avcı, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ligin 3 haftasında Kasımpaşa, Kardemir Karabükspor ve son olarak Trabzonspor ile berabere kaldıklarını belirtti.

Abdullah Avcı, şöyle devam etti:

"Trabzonspor, yeni oluşmasına rağmen son derece gelişen, UEFA Avrupa Ligi'nde son derece başarılı giden bir takım. Birbirine benzer iki takım karşılaştı. Bugün oyun anlamında planımız, özellikle rakibin çok etkin olan sol tarafında bekimizi çıkarmadan, bu alanı doğru kapatarak, sol tarafımızdan organizasyonlar geliştirmekti. Bunun üzerinde çalıştık. İlk yarıda takım savunmasını iyi uygulayan ama 5 saniyede bir top kaybı yapan bir takım görüntüsündeydik."

Avcı, ikinci yarıda topa daha fazla hakim olduklarını aktararak, "İkinci yarıda Mossoro'nun oyuna girmesi, topun bizde kalmasını sağladı. Bu anlamda golü de böyle bir organizasyonla bulduk. Onun arkasında böyle maçlarda geniş alanları yakaladığında bizim gibi bir takımın geniş alanda 2 ve 3. golleri bulması gerekiyordu. İkinci yarı itibarıyla takım savunmasını iyi yaptık ve sadece 1 pozisyon verdik. Son dakikada yediğimiz penaltı golüyle de maç 1-1 berabere bitti. Her iki takımı da verdiği mücadeleden dolayı tebrik ediyorum" diye konuştu. 

Sezonun ilk 3 haftasında takım olma yönünde iyi adımlar attıklarını vurgulayan Avcı, "İlk 3 hafta çok değerli takımlarla oynadık. Yeni kurulan ve takım olma yolunda önemli adımlar atan bir ekibiz. Bu tür oyunlar ve böyle rakiplerle kafa kafaya oynamak bizim için çok önemli. Trabzonspor'a Avrupa'da ve ligde başarılar diliyorum. Oyuncularımı da tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic'in tribüne gönderildiği pozisyonda bordo-mavili kaleci Onur Recep Kıvrak'la arasındaki diyaloğu anlatan Abdullah Avcı, Onur'un milli takımlardan öğrencisi olduğunu hatırlatarak, "Onur, genç milli takımlardan itibaren benim oyuncumdu. Oyunun içinde kimse zarar görmesin, kargaşa oluşmasın diye rakibimiz olmasına rağmen onu engellemeye çalıştım" dedi. 

Son dakikada gelişen penaltı pozisyonu hakkındaki görüşlerini aktaran Avcı, "Hakemler hakkında bu zamana kadar konuşmadım. Bu oyunun içinde bunlar var. Böyle maçlarda büyük takımlara karşı 1-0 öne geçmişken 2. golü bulmanız gerek. Sonrası sıkıntı olabiliyor. Doğru veya yanlış, Halis hocamız böyle bir karar verdi. Buna saygı göstermek lazım. Önemli olan kargaşa ve kaosun olmaması. Bugün biraz yaşandı ama inşallah bundan sonra olmaz" değerlendirmesinde bulundu. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber