Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 28 Kasım 2014 - 21:53 Yorum: 0

Maçın ardından

Samsunspor Teknik Direktörü Altın:

Maçın ardından

SAMSUN (AA) - PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'da teknik direktör Erhan Altın, sahalarında 4-1 mağlup oldukları Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçına ilişkin, "Ekonomik sıkıntılar nedeniyle futbolcuların mental yorgunluğu çok fazla, ilerleyen haftalarda umarım bunu çözeriz" dedi.

Altın, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, mağlubiyetten dolayı üzgün olduklarını söyledi.

Böyle bir sonuç beklemediklerini belirten Altın, "Maalesef futbolda böyle sonuçlarda oluyor. Futbolcuların psikolojik ve mental yorgunlukları sahada dakikalar ilerledikçe bariz bir şekilde kendini göstermeye başladı. Ama oyuna iyi başladık, baskılı, arzulu ve istekli futbolu oyuncularım sahaya yansıttılar. Golü de bulduk, golden sonra düşüş yaşadık. Zaten yediğimiz gollere baktığımız zaman hepsi psikolojik ve kendi hatalarımızdan" diye konuştu.

Psikolojik olarak futbolcuların çok yorulduğunu belirten Altın şöyle devam etti:

"Böyle maçlar kaybedilebilir ama biz kendimizi kaybetmeyelim. En kısa sürede toparlanacağız. Böyle kayıplar bize zarar vermemeli, biz yine dimdik ayaktayız ve aslanlar gibi mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Ama mağlubiyet için herkesten özür diliyorum. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle futbolcuların mental yorgunluğu çok fazla, ilerleyen haftalarda umarım bunu çözeriz." 

 

-Nijeryalı futbolcunun takımdan ayrılması

Samsunspor Teknik Direktörü Altın, Nijeryalı futbolcu Aminu Umar'ı 2 gün antrenmana beklediğini ancak gelmediğini söyledi.

Altın, şunları söyledi:

"Ben Umar'ı bekliyorum ama Umar yok. Sonra öğrendik ki Umar gitmiş. Umar'ın kendi hakkı ve hukukları var. Dışarıdan birileri Umar'ı yönlendirmiş ve gitmiş. Umar bu takımın önemli bir parçasıydı. Umar bizim için büyük kayıp. Ama gitmesi benim sorumluluğumda değil. Ne oldu, nasıl oldu, neden gitti onu hala araştırmaktayız. Sanırım alacakları vardı, biliyorsunuz yabancı oyuncular alacaklarını alamadığı zaman FIFA'ya başvurur ve FIFA'dan takıma ödeme emri veya ihtar çekiyor. Ama Türk takımlarının geçmişten bu yana FIFA'da bir sürü dosyası olduğu için hiçbir ihtar göndermedi. Niye göndermedi, çünkü Türk takımlarını çok sayıda dosyasını görünce bunlar otomatikman ödememiş diyor ve futbolcunun sözleşmesini feshediyorlar. Burada suçlu aramıyorum ama hepimiz bu konuda suçluyuz. Umar'ın bundan sonra gelmesi biraz zor. Ama yönetim kurulu dönmesi için ellerinden geleni yapıyor. Umarım gelir, o da bizim bir evladımız." 

 

-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor cephesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Hakan Kutlu ise Samsunspor'un Türk futboluna yıldızlar yetiştirmiş büyük bir camia olduğunu, ancak şu an ekonomik sıkıntılar çektiğini kaydetti.

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle Samsunsporlu futbolcuların idmana çıkmadığını hatırlatan Kutlu, "İnşallah bu camia sıkıntılarından kurtulup ligde istedikleri yerde yer alır. Maç iki takım içinde değerliydi. Biz geçen hafta kendi sahamızda mağlup olduğumuz için oyuncularımın morali bozuktu. Ama deplasmanda 1-0 geriye düştükten sonra 4 gol atarak dönüş yapmak gerçekten çok önemli. İyi oynadık, 4 gollü bir galibiyet aldık" diye konuştu.

Samsunsporlu futbolcuların idmanlara çıkmamasını kendileri açısından avantaj görenlerin olduğunu belirten Kutlu, şöyle devam etti:

"Ama ben avantaj olarak görmüyor dezavantaj olarak görüyordum. Çünkü ilk defa böyle bir protesto yaptılar ve taraftarlarıyla kenetlendiler. Nitekim de ilk yarı oynadıkları oyunla da bunu gösterdiler. Ancak, idmana çıkmama süreci devam ederse diğer rakipleri açısından avantaj haline gelecektir. İyi futbol, 4 gollü galibiyet, takımızın ilerleyen haftalara umutla bakmasına sebep oldu." 

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un şampiyonluk için kurulduğunu ve göreve geldiklerinde ilk 6 hedefi koyduklarına işaret eden Kutlu, "Bu yolda ilerleyeceğiz. Ama şampiyonluk için kurulmuş takımlarda yıldız futbolculara büyük meblağlar ödemek yeterli değil. Kulüp anlamında da yapısallaşması lazım. Kulüp anlamında bazı sıkıntılar var. Çok iyi bir yönetim kurulu var. Kulüp yapısı hakkında sıkıntılar var. Bu yapılanmayı biz oluşturabilirsek, Süper Lig yolu Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a açılır" ifadelerini kullandı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber