Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 18 Aralık 2014 - 21:08 Yorum: 0

Maçın ardından

Trabzonspor Teknik Direktörü Yanal:

Maçın ardından

TRABZON (AA) - Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ikinci maçında sahasında Akhisar Belediyespor ile golsüz berabere kalan Trabzonspor'un teknik direktörü Ersun Yanal, her kulvarda oynayacak bir takım yaratma zorunluluklarının olduğunu söyledi.

Yanal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Avrupa, Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda yarıştıklarını belirterek, "Bu 3 kulvarda yarışmak oldukça zor. Bizim oyuncularımızın 3 kulvarda oynayacak mental hazırlığa sahip olması gerekiyor" dedi.

Oyunda zaman zaman aksadıklarını ifade eden Yanal, "Ortaya konan oyunun karşılığı bu ayrımdan kaynaklanıyor. Bir türlü bunu oturtamıyoruz. Zaman zaman Türkiye kupasının tartışılması oyuncularda belki bir ayrımcılık olarak değerlendirebilir. Her kulvarda oynayacak bir takım yaratma zorunluluğumuz var. Her kulvarda yarışmak zorundayız. Puanlar paylaşıldı. Grupta dezavantajımız var mı? Bundan sonraki maçları kazandığınızda gruptan çıkabiliriz. Dediğim gibi herkesin sorguladığı bir Türkiye kupası oynuyoruz" diye konuştu.

Yanal, Ziraat Türkiye kupasında diğer takımlarında performansının iç açıcı olmadığını savunarak, şöyle devam etti:

"Her maç aynı tempoda geçiyor. 3 günde bir maç yapıyoruz. Aslında bu oyuncular için avantaj. Herkes forma şansı buluyor. Oyuncularımız bu fırsatı iyi değerlendirmeli. 5 Ocak'a kadar çok yoğun maç trafiğimiz var. Özellikle ligde oynayacağımız 3 maçı 9 puanla kapatıp, kupa maçlarını da kazanarak Avrupa kulvarına kadar kayıpsız gitmek amacındayız."

-"8-9 puanla gruptan çıkılabilir"

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Mustafa Akçay ise maçı her iki takımın da rotasyon ve yeni oyuncuları görmek, yeni stratejiler elde etmek için kullandığını belirterek, "Sakat ve cezalı oyuncularımız vardı, devrede düşünüp düşünmediğimiz oyuncularla ilgili kararların verileceği maçlardı bunlar. İkinci yarısında daha iyi oynadığımız bir maçtı. Galip de gelebilirdik" dedi.

Rakiplerin ilk yarıda güçlü bir oyun ortaya koyduğunu ifade eden Akçay, "İkinci yarıda biz iyiydik. Kazansak güzel olurdu ama beraberlik de kupadaki stratejimize uygun gözüküyor. Sanıyorum 8-9 puan yapıldığında gruptan çıkılabilir. İyi bir akşamdı bizim açımızdan. Beşiktaş maçı öncesi iyi bir test oldu" diye konuştu.

-"Vefa ve saygı bu işin içine katılmalı"

Akçay, geçen sezon Trabzonspor’dan ayrılma süreciyle ilgili bir soruya, şu yanıtı verdi:

"Şehrimizi çok seviyorum Ama şu şehrin dinamikleri ve huzursuzlukla beslenen, hızla hareket etmekten zevk alan yapısı olması bence Trabzonspor’un istikrarını da olumsuz yönde etkiliyor. Çok hızlı kararlar alınıyor, çok hızlı küsmeler oluyor. Çok hızlı sadakatsizlikler oluyor. Bu topraklardaki yetişmiş insanların yapısına uygun kültür ve geleneğe dönüş yapılmalı. Vefa ve saygı bu işin içine katılmalı. Bu çorbanın içine tuz yerine bunlar katılmalı. Sabırla alakalı bir durum. Yüksek egolu insanlarız biz. Kontrol edemiyoruz egomuzu. Onu pozitif kullanacak tavır ve davranışlar konusunda biraz geriyiz. Şu anda bir camiada çalışıyorum. Korkunç derecede huzur, saygı, kalbi güzel bir çevrede çalışıyorum. Ondan dolayı çok şanslı kabul ediyorum kendimi."

Akçay, “Siz küskün müsünüz?” şeklindeki soru üzerine, "İnsanın yapısında ruh kısmı, bu tip üzüntüler ve algılarda üzülebiliyor. İnsanız biz sonuçta. Bence Trabzonspor'un etrafındakileri kıskanmak yerine onları severek, onlarla birlikte yola çıkmak gerekiyor. Biz maalesef eski yöneticiysek yenisini beğenmiyor başarısız olmasını istiyoruz, eski antrenörsek yenisinin başarısız olmasını istiyoruz. Bununla besleniyoruz. Sonuçta hepimiz güme gidiyoruz. Umarım Tanrı Trabzonspor’u ve Türk futbolunu unutmaz" ifadelerini kullandı.

-"Şehirde çok şikayet var"

Mustafa Akçay, "Size karşı Trabzonspor’da haksızlık yapıldığını düşünüyor musunuz?" sorusuna, "Haksızlık diye yorumlayamayız. Sadece seçim. Ben profesyonelim. Böyle bakarım. Duygusal asla bakmam. Neden böyle olduğuyla ilgili serzenişlerde bulunmak beni zayıf gösterir. Dolayısıyla küsmek, bu konuları böyle günlük sabah kahvaltı yiyeceği gibi her zaman konuşmanın bize ya da Trabzonspor'u yönetenlere hiçbir yararı yok. Böyleydi böyle oldu, yeni hamle, görüş, enerji, ideal ve fikirle hareket geçtik. Çok şikayet etmekle çok yol alamayız. Bu şehrimizde çok şikayet var" dedi.

Trabzonspor'un çok iyi oyunculara sahip olduğunu vurgulayan Akçay, "Yeni bir teknik adam ve çok başarılı olmuş, takımları forse eden, şampiyonluk yaşamış bir teknik adama emanet. Biraz daha sabırla Trabzonspor'un kumaşından iyi bir takım elbise çıkacak diye düşünüyorum" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber