Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 27 Ocak 2015 - 00:28 Yorum: 0

Maçın ardından

Gençlerbirliği Yardımcı Antrenörü Naci Şensoy:

Maçın ardından

ANKARA (AA) - Gençlerbirliği Yardımcı Antrenörü Naci Şensoy, "Gençleri geliştirip, performanslarında iniş çıkış planlamamak yanlış olur" dedi.

Şensoy, 2-0 kaybettikleri Beşiktaş maçının ardından düzenlenen basın toplantısına, ikinci yarı oynadığı futbol nedeniyle siyah-beyazlı rakiplerini tebrik ederek başladı.

Beşiktaş'ın derbi maçlarda karnesinin kötü olduğunu ancak 8 deplasmanda 7 galibiyet aldığını ifade eden Şensoy, siyah-beyazlı takımın sadece Kayseri Erciyesspor'a yenildiğini hatırlatarak, "Müthiş bir deplasman performansı. Diğer taraftan Gençlerbirliği de evinde yenilmiyordu. Bir nevi derbi maç olduğunu söyleyebiliriz. Bu gençlerle ilk devrenin son 9 maçında sadece Trabzonspor yenilgimiz vardı. Onlarla hem gelişimi sağlamak hem de böyle bir performans yakalamak kolay değildi" diye konuştu.

Tomic, Stancu, İrfan Can Kahveci, Nizamettin ve yeni transfer Landel'in eksikliğini hissettiklerini dile getiren Naci Şensoy, şöyle devam etti:

"İlk devre maç orta saha mücadelesiyle geçti. Kontrol rakibimizde gibiydi ama neredeyse hiç pozisyon vermedik. 2. yarı Mervan ile öne geçseydik, durum farklı gelişebilirdi. 65. dakikadan sonra Beşiktaş oyun üstünlüğünü aldı. 2. golden sonra oyunu çevirmek artık zordu. Gençleri geliştirip onlarının performanslarında iniş çıkış planlamamak yanlış olur. Bu gençlerle ligin ilk devresinde gurur duyduk, bu maçtan sonra da gurur duymaya devam edeceğiz."

Ankara temsilcisi olarak İstanbul takımını yenmek istediklerini ancak başaramadıklarını belirten Şensoy, "Önümüzdeki hafta Çaykur Rizespor maçı bizim için çok daha önemli, esas rakibimize karşı iyi oynayıp 3 puan almak istiyoruz" dedi. 

 

- Beşiktaş cephesi

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic ise "Bir sihirli ana ihtiyacımız vardı. Demba Ba'nın golüyle o sihirli an oluştu" diye konuştu.

Çok mutlu olduklarını belirten Bilic, "Bunun birkaç sebebi var hem lige hem 2. yarıya deplasman galibiyetiyle başlamak her zaman çok önemlidir. Ligin en zor deplasmanlarından birini kazanarak başlamak çok daha önemlidir" dedi.

Hak ederek kazandıklarını ve karşılaşmanın tamamında üstün tarafın kendilerini olduğunu ifade eden Bilic, şu değerlendirmeyi yaptı:

"İlk yarıda ev sahibine fırsat vermedik, pozisyon üretemesek de benim kişisel fikrime göre verilmeyen iki penaltımız vardı. Devre arasında 'tempoyu yükseltelim, daha çok tehlike yaratalım' dedik. Bunu da yaptık. İkinci yarının ilk 15 dakikası maçın akışının belirlendiği bölümdü, oyun orada koptu. Biz çok daha üstündük ama rakibimiz de pozisyonlar buldu ve o bölümde skor hala 0-0'dı. Geriye düşsek iş çok zor hale gelebilirdi. Üstünlüğümüzü koruduk. Bir sihirli ana ihtiyacımız vardı. Demba Ba'nın golüyle o sihirli an oluştu. Onun ardından ikinci gol geldi, üçüncü de gelebilirdi. Tamamen hak ederek 3 puanı aldık."

Bilic, oyuna çok müdahale etmesine ilişkin soruya ise şu şekilde cevap verdi:

"Oyuncularıma faydası var, biz bu şekilde tercih ediyoruz. Ben de kulübede oturup izlemeyi tercih ederim. Benim açımdan tehlikeli bir durum ama oyuncularım açısından faydası oluyor. Oyunun akışıyla ilgili düzenlemeler yapabiliyoruz. Destek verip onları teşvik etmeye çalışıyorum. Çok tercih edilebilir bir durum değil. Deyim yerindeyse sürekli radardayım."

Beşiktaş'ın her ilk yarıda farklı oynadığına ilişkin yoruma karşılık Bilic, şunları söyledi:

"Biz karşılaşmaların ilk ve ikinci yarılarına aynı şekilde çıkıyoruz hem Türkiye hem de Avrupa'da ilk yarılar çok daha denk geçiyor. İlk yarılarda rakibin direncini kırmak zor oluyor. Sürekli gol arayan ve hücum eden takımsanız bu çok daha zor oluyor. Türkiye'de de daha iyi liglerde de bu böyle oluyor. Sabırlı davranmanız gerekiyor. Bugün de ilk yarıda öyle oldu. Rakibin direncini ancak ikinci yarıda kırabildik."

- Tolgay Arslan'ın transferi

Bilic, Tolgay Arslan transferine ilişkin ise "Önce bize geliyordu sonra Trabzonspor devreye girdi. Devre dışı kaldığımızı düşünüyorduk. Sonra ibre tekrar bize döndü. Şaka yollu söylemek gerekirse, oyuncu Ümraniye'ye gelene kadar beklemek lazım. Türkiye'de her an her şey olabilir. Tolgay'ın kadroya katılmasından memnunuz. Türk oyuncu, genç bir oyuncu ve Almanya deneyimi var. Bize de katkı yapacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Kadro derinliğini mutlaka yükseltmeleri gerektiğini daha önce söylediğini hatırlatan Bilic, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şampiyonluk yarışındayız. Avrupa Ligi'nde yola devam ediyoruz. Kupada da devam edebilmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Milosevic, Opare ve Tolgay Arslan'ı transfer ettik ve bu da bize yeteri kadar kadro derinliği sağlıyor ama en büyük transferimiz, dönmesine az kalan Mustafa Pektemek olacak."    

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber