Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 01 Şubat 2015 - 18:09 Yorum: 0

Maçın ardından

Boluspor Teknik Direktörü Erginer: "Günlük sıralamalardan çok gelecekte yapacaklarımızın peşindeyiz"

Maçın ardından

BOLU (AA) - PTT 1. Ligde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u sahasında 3-1 yenen Boluspor'un teknik direktörü Reha Erginer, "Günlük sıralamalardan çok gelecekte yapacaklarımızın peşindeyiz" dedi.

 Erginer, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, geçen hafta Orduspor'u 3-1 yendikten sonra bu hafta da kazanarak, galibiyet serisi başlangıcı yapmak istediklerini söyledi.

İkinci maçların seriler için önemli olduğuna işaret eden Erginer, üst üste yapacakları iki iç saha maçını 6 puanla geçmeyi hedeflediklerini ve rakibe pozisyon vermeyerek bunu başardıklarını ifade etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'dan da Orduspor maçındakine benzer bir gol yediklerini vurgulayan Erginer, şöyle konuştu:

"Neredeyse geçen haftakine benzer çok güzel bir gol yedik. Onun dışında takım savunması anlamında olumlu bir gidişatımız var. Skoru zaten buluyoruz. Ligin en çok gol atan takımlarından biriyiz ama takım savunmasında da ilk yarıya göre bir adım önde olduğumuzu söyleyebilirim. Aynı puana sahip olduğumuz bir takımla mücadele ettik. Tabi ki bu tür maçlarda alınan galibiyetler biraz daha önemlidir. Biz günlük sıralamalardan çok gelecekte yapacaklarımızın peşindeyiz. Oyuncularım çok çalışıyor ve mücadele ediyorlar. Onları da bu mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum." 

Boluspor'un topa sahip olma oranının iki haftadır yüksek olduğunu vurgulayan Erginer, "Topa sahip olma oranı önemli bir kriter ama topa sahip olurken az topa dokunmak daha önemli. Hem topa sahip olup, hem de rakibi koşturmak için tek pas yapmak gerekiyor" diye konuştu.

- Gaziantep Büyükşehir Belediyespor cephesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Hakan Kutlu da geçen hafta yaptıkları Albimo Alanyaspor maçında da sahada olmadığını belirterek, iki haftalık değerlendirme yaptı.

Alanyaspor ve Boluspor maçının hemen hemen birbirinin kopyası şeklinde geçtiğini ifade eden Kutlu, "Maçın 10-15 dakikasında iyi başlayan ama dakikalar ilerledikçe ve golü yedikçe oyundan düşen bir Gaziantep Büyükşehir Belediyespor vardı. Her iki maçta da golü yedikten sonra oldukça dağınık bir görüntü sergiledik. Ama toparlayacağız" dedi.

İki haftadır sahada değişik oyuncularla mücadele ettiklerini dile getiren Kutlu, şöyle devam etti:

 "Bazı oyuncularımızı mecburiyetten, bazılarını da isteklerimiz doğrultusunda değiştirerek, ilk yarıdan farklı bir kadro ile mücadele ediyoruz. Yeni oyuncuların adaptasyon süreci olabilir, farklı şeyler olabilir. Tabi bunun çözümünü bulacağız. İnşallah kısa sürede ligin ilk yarısının son 9-10 haftasındaki çıkışı yakalayan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u tekrar sahada görmek istiyoruz. Oyuncularımıza güveniyoruz. Bu anlamda onlardan şüphemiz yok."

Oyuncuların uyum sürecini en az hasarla atlatmak istediklerinin altını çizen Kutlu, ikinci yarının ilk iki haftasında bunu başaramadıklarını ancak ilerleyen haftalarda bu sorunu ortadan kaldıracaklarını kaydetti.

Kaliteli bir kadroya sahip olduklarına dikkati çeken Kutlu, "Ama bazen kadro oluşumlarında kaliteli isimlerin de bir araya gelmesi yeterli olmuyor. Bu kadronun iyi olduğunu ligin ilk yarısının son 10 haftasında bir çıkış yakalayarak göstermiştik. Umut ediyorum tekrar o çıkışı yakalayacağız" diye konuştu.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber