Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 01 Şubat 2015 - 23:33 Yorum: 0

Maçın ardından

Bursaspor Teknik Direktörü Güneş:

Maçın ardından

İSTANBUL (AA) - Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2-2 berabere kaldıkları Galatasaray maçında sergiledikleri futbolun skor olarak karşılığını alamadıklarını söyledi. 

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Şenol Güneş, bekledikleri oyun tarzının sahaya yansıdığını belirterek, "Topa daha çok sahip olabilir, daha çok pas yapabilirdik. Rakibe oranla daha baskılı ve başarılıydık. Galatasaray karşısında çok pozisyon bulduk. Kazanmamız gereken maçta 2 puan kaybettik" dedi. 

Maçın son bölümünde rakibe penaltı verdiklerini ve 10 kişi de kalmalarıyla Galatasaray'ın baskısını artırdığını anlatan Güneş, "Sahada 10 kişi kalmıştık ve baskı yememiz de doğaldı. Bence oyunun güzel olmasını hakem sağladı ve hızlı oynanmasına izin verdi. Ama penaltıda dinlediği gibi başka pozisyonlarda da ilave hakemleri dinlemeliydi. O zaman bizim penaltımızı da verebilir, Hakan Balta'yı, Melo'yu oyundan atabilirdi. Biz 2-1 öne geçtikten sonra, skoru 3-1, 4-1 yapabilmeliydik. Oyun üstünlüğü ile skor üstünlüğünü birleştiremedik. Bu da bizim eksikliğimizdi" ifadelerini kullandı.

- "Ozan Tufan ve Serdar Aziz kalacak" 

Şenol Güneş, bugün karşı karşıya geldikleri Galatasaray'ın transfer listesinde bazı oyuncularının anılması ve bunun kendilerini nasıl etkilediğinin sorulması üzerine, şunları söyledi:

"Türkiye'de futbolun kültürü, entelektüel seviyesi düşük olduğu için, bunlar konuşuluyor. Özellikle medya etkili oluyor. Kulüplerden daha çok medyada yer buluyor. Bunu özellikle medya yapıyor. Maç günü bile haber yapılabiliyor. Etki yapabilmek için yazılıyor. Bunlar çağ dışı şeyler. Doğru bir şey değil. Oyuncularım etkilenmedi ama bir hata olsaydı, gol yeseydik, taraftar ne düşünecekti? 'Acaba gidecek diye mi yaptı?' denilecekti. Türk futbolunda 3 Temmuz sürecinden beri çok şey yaşadık. Haksızın hak istediği dönemleri gördük. Oyuncularımız Ozan Tufan ve Serdar Aziz'in satılması düşünülebilirdi ama şu anda böyle bir şey yok. 'Konu kapandı' diyebiliriz. Ekonomik kriz içinde olmasaydık, bu düşünülmezdi de zaten. İyi futbolcu her zaman istenir. Transfer teklifi geldiği zaman onur duyacaksın ama aldırmayacaksın. Çünkü senin kulübün belli. İkisi de ayrılmayacak." 

Takıma takviye yapmayacaklarını da aktaran Güneş, "Dışarıdan oyuncu alıp da eldeki oyuncuya parasını vermezseniz, bu takıma ihanet olur" değerlendirmesinde bulundu.  

- "Josue, ilk 11'de olmamasından rahatsızlık hissetti"

Güneş, başarılı oyuncularından Josue'nin ilk 11'de yer almayacağını öğrenmesinden sonra tepki gösterdiğini, kendisinin de bu futbolcuyu maç kadrosuna da almadığını dile getirdi.

Josue'nin iyi bir futbolcu olduğunu ifade eden tecrübeli teknik adam, "Onu zaman zaman oynattık. Başkalarını da oynatacağız. Çok iyi ve yetenekli bir isim ama bazen oynamayabilir. Bunun üzerinde spekülasyon yapılmamalı. Fiziksel, zihinsel ve psikolojik olarak hazır olmayan hiçbir oyuncu oynayamaz. Kendisini ilk 11'de düşünmemiştim ve bundan bir rahatsızlık hissetti. Ben de bu kez 18 kişilik kadroya da almadım. Onu ben beğendim ve aldım. Ben istedim. Bugün de oynatmadım. Tercihi antrenöre bırakmak lazım" şeklinde konuştu. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber