Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Spor 08 Mart 2015 - 17:28 Yorum: 0

Maçın ardından

Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic: "Çok önemli bir galibiyet aldık. Dev bir adım attık"

Maçın ardından

SİVAS (AA) - Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Spor Toto Süper Lig'de Medicana Sivasspor karşısında çok önemli bir galibiyet elde ettiklerini söyledi.

Bilic, 1-0 kazandıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Çok önemli bir galibiyet aldık. Dev bir adım attık. Maçın zor geçeceğini biliyorduk. Sezon başında planlamayı yaparken burayı her zaman zor deplasman olarak kabul ediyorduk" dedi.

Sivasspor'un iyi bir taraftara sahip olduğunu ve hakem üzerine baskı kurabildiğini dile getiren Bilic, karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım'ın iyi bir yönetim ortaya koyduğunu belirtti.

Bilic, ilk yarıda takımının iyi performans ortaya koyduğunu ifade ederek, "Sivasspor, savunma hattını geride kurdu ve topu tamamen bize bıraktı. Hatalarımızı beklediler. Sivasspor, uzun toplarla özellikle Batuhan'ı kullanarak tehlikeli olmaya çalıştı. Çoğunlukla da duran toplarla tehlikeli yaratmaya çalıştılar" diye konuştu.

Maç öncesinde defansın arkasına atacakları uzun toplarla tehlikeli olmayı planladıklarını belirten Bilic, golü de bu şekilde bulduklarını, Atiba Hutchinson'un çok iyi bir koşu yaparak golü attığı dile getirdi.

Bilic, karşılaşmanın ikinci yarısında Sivasspor'un üstün bir oyun sergilediğini ve ciddi baskı kurduğunu ifade ederek, cesur şekilde savunma yaptıklarını, bazı pozisyonlarda ise golü yemedikleri için şanslı olduklarını kaydetti.

 

- "Oyunun belli bölümünde şanslıydık"

Bugün Sivasspor'un oyuncusu ve teknik direktörü olsa skorun kendisini hayal kırıklığına uğratacağını ifade eden Bilic, "Futbol bu. Geçen sezon buradaki maçta biz çok daha iyi olan taraftık ama maçı 3-0 kaybetmiştik. Bugün oyunun belli bölümünde şanslıydık çok iyi bir savunma yaparak çok önemli bir galibiyet aldık. Sezonun bu periyodunda hayati olarak nitelendirilecek bir galibiyet aldık" diye konuştu.

Bir basın mensubunun "Beşiktaş'ın performansında son haftalarda bir düşüş var mı?" şeklindeki sorusu üzerine Bilic, "Düşüş olduğuna katılmıyorum. Yoğun bir maç takvimi içinden geçtik ve bu devam ediyor" dedi.

 

-"Endişeli değilim"

Eskişehirspor, Balıkesir, Sivasspor ve Liverpol maçlarını oynadıklarını dile getiren Bilic, şunları kaydetti:

"Bugün en iyi performansımızı ortaya koymadık. Balıkesirspor maçında puan almayı hak ettik ama o maçta şanssızdık. Bazen de biraz şanslı olursunuz, bugün  bizim olduğumuz gibi. Bugün ofansif karakterli oyuncularımız yeterli olmadı, oyuna katkı yapamadı. Olcay'ı ayırıyorum. O sürekli savaştı, mücadele etti ve oyunun içindeydi. Şu unutmayalım iyi bir rakibe karşı oynadık. Bu performansa övgüler düzecek değilim ama endişeli de değilim."

Necip Uysal'ın performansının sorulması üzerine Bilic, Necip'in performansının nadiren standartların altına düştüğünü, cesur ve yüksek kaliteli bir oyuncu olduğunu, bugün de çok iyi bir performans ortaya koyduğunu sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber