Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 08 Mart 2015 - 20:43 Yorum: 0

Maçın ardından

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Vural:

Maçın ardından

KARABÜK (AA) - Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, golsüz berabere kaldıkları Gaziantepspor maçına ilişkin, iyi mücadele ettiklerini, skoru değiştirmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Vural, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Gaziantepspor gibi ligin iyi bir takımına pozisyon vermediklerini hep önde oynadıklarını belirtti.

İyi savunma ve iyi atak yaptıklarını çok iyi pozisyon bulduklarını kaydeden Vural, şunları ifade etti:

"İlk devre Onur Ayık'n düşmesi var, ben penaltı olarak değerlendiriyorum. Viola'nın düşmesini aldatma olarak değerlendirdi. Akpala'nın, Ahmet İlhan Özek'in düştüğü bir pozisyon var, bunların hepsini hakem kendi akışında değerlendirdi. İki haftadır lig seviyesinin üstünde top oynuyoruz sonuç bir puan buna üzülüyorum. Çaba var sonuç yok. Futbol artık iyi oynayanın kazandığı bir oyun değil. Akhisar Belediyespor ve Torku Konyaspor maçlarını kesinlikle kazanmamız lazım. Burada 7 puana tamamlayamazsak diğer ikinci dilimde daha fazla puan almamız gerekecek."

Vural, bir gazetecinin Akpala'nın performansına ilişkin "kötü" olarak değerlendirmesine "Sana göre öyle bana göre takımın en iyisiydi. Akpala'nın gol atmasından çok topu tutmasını istedim, rakibi önde rahatsız etmesini istedim. Gaziantepspor takımı hiç rahat çıkamadı, hep yüksek topla çıktı. Biz Akpala'ya verdiğimiz görev anlamında siz ise gol atsın istiyorsunuz. Bu açıdan bakarsanız haklısınız. Akpala benim verdiğim görev anlamında görevini en iyi yapanlardan bir tanesiydi" diye cevap verdi.

-"Yaptığı doğru değil"-

Bir gazetecinin "Furkan'ın penaltıyı atması gerekiyordu neden Onur attı" yönündeki soruya Vural, şöyle cevap verdi:

"Biz Onur Ayık'a görev vermedik. Biz maç öncesi üç arkadaşımız görevlendirdik. Furkan Özçal olmazsa Murat Akça, o olmazsa Musa Çağıran'dı. Onur'a yetişemedim, bağırıyorsun duyuramıyorsun, niye sen? Çocuklar diyor ki 'atmak istedi' Bir şey diyecek halimiz yok. Olmuş bir kere, ne yapalım boğazlayalım mı onu? Profesyonel futbolda görevinizin olmadığı bir işe giremezsiniz. Kardeşimiz amatörce bir iş yaptı. Üstüne gitseniz dağıtırsınız çocuğu, artık kapatacağız konuyu. Yaptığı doğru değil. Sen çıkıyorsun 'ben rüyamda gördüm atacağım' böyle bir şey yok. O da iyi niyetle geldi, 'atarım' dedi kendine güvendi herhalde. Penaltı bu, dünya kupası kaybediliyor. Kaçırmasına kızmıyorum, üstüne vazife olmayan bir işe bulaşması yanlış." 

- Gaziantepspor cephesi-

Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk ise iki takım açısından çok zor bir gün olduğunu belirtti.

"Bu sene ilk defa beraberliğe oynadık desem doğru olur. Genelde bazen çok iyi savunma yaparsınız ama gol atmak için savunma yaparsınız. Bugün beraberlik bizim için çok iyi sonuçtu" diyen Buruk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maçın geneline baktığımızda Karabükspor'un inanılmaz bir temposu vardı. Çok istediler, çok iyi işler yaptılar bu anlamda. Karabüksporlu oyuncuları ve teknik heyeti tebrik etmem gerekiyor. Ama sonucu getiremediler. Biz de zaman zaman çıkmaya çalıştık hızlı hücumlarla gol bulmayı denedik. İkinci üçüncü bölgeyi geçerken bunu sağlayamadık. Net pozisyonumuz yok ama 1-2 pozisyonumuz vardı. Bizim için sonuç daha önemliydi, bu sonucu aldığımız için sevinçliyiz. Karabükspor'a bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum. İyi bir takım güzel bir şehir, önemli bir kulüp."

Kaleci Karcemarskas'ın performansının sorulması üzerine Buruk, şu yanıtı verdi:

"Karcemarskas bugün kendi geçmişine, kişiliğine, kimliğine, tanıdığımız Karcemarskas'a yakışır bir maç oynadı. Bir penaltı, kurtardığı toplar, kalede çok güvenli durdu, takıma da güven verdi. Böyle oyuncuların takımımızda olması önemli. Çünkü çok genç bir takımız, lig tecrübesi olan oyuncumuz çok az. Bu tür maçlarda böyle tecrübeli oyuncuların ön plana çıkması bizim için çok önemli."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber