Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 21 Ağustos 2014 - 22:14 Yorum: 0

Maçın dostça geçeceğine inanıyorum

Galatasaray Kulübü Başkanı Aysal, Fenerbahçe ile ihtilafların devam ettiğini ancak TFF Süper Kupa maçının dostça geçeceğine inandığını söyledi.

Maçın dostça geçeceğine inanıyorum

Sarı-kırmızılı futbol takımının, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenmanı takip eden ve GSTV'ye açıklamalarda bulunan Ünal Aysal, tesislere eskiye nazaran daha sık gelmeye çalıştığını belirtti.

Her geldiğinde daha mesut olduğunu söyleyen Aysal, 'Gelişmeleri birebir izlemek ve tıpkı havayı oyuncularımızla paylaşmak bana mutluluk veriyor' derken, TFF Süper Kupa maçıyla ilgili de değerlendirmede bulundu.

Fenerbahçe'ye karşı sahaya çıkacakları TFF Süper Kupa maçının, maden faciası yaşanan Soma anısına yapılacağına dikkati çeken Aysal, 'Fenerbahçe ile yapacağımız maç, bilhassa Soma anısına oynanacak olmasından ötürü fazla aşırı önemli. Bu maçın havasını ayrı bir biçimde tutmalı ve muhafaza etmeliyiz. Tahmin ediyorum, dostça geçecek bir yarışma olacak. mühim bulunan spordur' diye konuştu.

Ünal Aysal, Fenerbahçe ile aralarında yaşanan gerilimle ilgili, Türkiye Basketbol Ligi play-off final serisi son maçına çıkmama kararı aldıkları 17 Haziran'a da vurgu yaparak, şunları söyledi:

'Benim eda etmek istediğim mesaj gayet net. Fenerbahçe ile aramızda, bir takım yanlış aşamalardan kaynaklanan, hiç bir süre tasvip etmediğimiz, spordaki bazı yanlışlıklara dikkati çekmek istediğimiz konularla ilgili ihtilaflar mevcut ve devam ediyor. Bunu inkar edemeyiz. Olduğu sürece de Galatasaray, bunların her süre karşısında duracaktır. Aslında 17 Haziran duruşumuz da bunun için yapılmıştır. Bundan sonra da aynı duruşumuz bozulmadan devam edecektir. Arzu etmediğimiz şey, kulüpler arasındaki bu ihtilafın sahaya yansıması. Konunun, bilhassa taraftarları karşı karşıya getirmeyecek şekilde, yöneticiler içinde tutulması ve orada bir çözüm bulunması gerekir. Taraftarlarımızı karşı karşıya getirmeyelim. Ama öteki konularda duyarlılığımızı birebir devam ettireceğiz ve bunların sahalarımızdan bulunmamaktadır olması, tam olarak kalkması için Galatasaray şekilde başlattığımız mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz.'

Sık sık görüş değiştiren bir ekip olmadıklarını vurgulayan başkan Aysal, 'Görüşlerimiz ilk günden bu yana belli. Üç yıldır tıpkı görüşleri tekrarlıyorum. Sahada fair-play olmalı. Bir yanlışlık varsa da bu düzeltilmeli ve yanlışlığı oluşturan şahıslara karşı lüzumlu duyarlılık gösterilmeli. Burada sırf kulüp yönetimlerinin değil, kulüplerin dışındaki kurumların da sorumlulukları var. Duyarlılığın net şekilde gösterilmesi lazım' ifadelerini kullandı.

 

- 'Dördüncü yıldızı kazanacağımıza hepimiz inandık'

 

Ünal Aysal, Spor Toto Süper Lig'de 2014-2015 sezonunu şampiyon tamamlayarak dördüncü yıldızı takabilmek için Fenerbahçe ile girecekleri iri rekabete değinirken, başarılı olacaklarına inandıklarını kaydetti.

Dördüncü yıldızı kazanacaklarına inandıklarını vurgulayan Aysal, 'Bunun için çalışıyoruz. Gece gündüz bütün gayretlerimiz bunun için. Taraftarlarımızı mesut etmemiz gerekiyor. Bunun bilinci içindeyiz. Elimizden gelen, imkanlarımız içindeki her türlü çalışma bundan sonra da tıpkı biçimde yapılacak. mühim bulunan oyuncularımızın mesut olması ve sporseverlerin izledikleri futboldan haz almaları' değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ayrıca, bir sinir sistemi rahatsızlığı bulunan 'Amiyotropik Yanal Skleroz'a (ALS) dikkati çekmek amacıyla başlayan ve bütün dünyayı saran baştan aşağı buzlu su dökme (Ice Bucket Challange) kampanyasıyla ilgili yöneltilen soru üstüne ise 'Kim meydan okumak isterse katılırım ve gerekirse 1 kova değil, 2 kova buzlu suyu da yerim' yanıtını verdi. Aysal, kendisine soru yönelten muhabirin meydan okuma isteğine karşılık vereceğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber