Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 16 Ağustos 2017 - 12:43 Yorum: 0

Maçkalılar teröristlerin bulunmasını istiyor

Tüm Maçkalılar Derneği Başkanı Oykan Gülen, Trabzon'un Maçka ilçesinde yaşanan terör olayları sonrasında bölgede ciddi bir operasyon yapılmadığını...

Maçkalılar teröristlerin bulunmasını istiyor

Tüm Maçkalılar Derneği Başkanı Oykan Gülen, Trabzon'un Maçka ilçesinde yaşanan terör olayları sonrasında bölgede ciddi bir operasyon yapılmadığını iddia ederek bölgede şimdiye kadar terör operasyonlarında bir sonuç alınamamasının nedenlerinin araştırılmasını istedi.

Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın açıklaması Gülen, ilçenin ilk günden bu güne kadar terör olayı olan bölgelerinde ciddi anlamda operasyonlar yapılmadığını ve bu nedenle kendilerinde gerçek bir mücadele verilmediği kanaati oluştuğunu söyledi. Gülen, "Bir yıla aşkın bir zaman oldu, önce üç tane aslan parçası koca yürek evladımız hainler tarafından şehit edildi. İbrahim Akın (23), Ramazan Donat (25) Çağdaş Tamkoç (28) mekanları cennet olsun. İki gün sonra unutuldular. Unutmayan, unutamayan şehit evlatlarımızın aileleri oldu. Sonuç alınamayan bir dizi operasyonlar, kuşatmalar ha aldık ha alacağız söylemleri halkı germeye tedirgin etmeye yetti. Tam hainler gitmiştir diye düşünürken, Sümela Manastırı yolundan bir polisimiz daha hainler tarafından yaralandı. Derken kış geldi geldi geçti. Acılar yangınlar soğumaya başladı. Tam her şey geçti bitti derken bölgemize yerleştirilen fotokapanlara PKK'lı hainlerin görüntüleri düştü, hatta isimleri bile tespit edildi. Yine kuşatma yine operasyon. Günlerce kovalamacalar. Maalesef yine sonuç alınamadı. Köpürüyanı mahallesinde PKK'lı hainler bir kez daha ortaya çıktı. Bir güvenlik görevlisini yaralayıp, Başçavuş Ferhat Gedik ve "herkesin" "bu ilçede bu hainlere yardım ve yataklık eden hainler var" diye düşünen bazı kişilerin düşüncelerini çürütür nitelikte, evindeki ekmeği çalan bu alçakları görüp haber veren hayatının baharında gençliğine eremeyen değerli evladımız Eren Bülbül'ü kahpeler hain kurşunlarıyla şehit ettiler" dedi.

Gülen, ilçelerinde ilk günden bu güne kadar olay olan bölgelerde ciddi anlamda operasyonlar yapılmadığı, gerçek bir mücadele verilmediği kanaati oluştuğunu belirterek şunları söyledi:

"İlçe halkımızın vicdanı ve kafası rahatlatılmamış, görevliler ilçe merkezinde uzun namlulu silahlarla eller tetikte dolaşarak halka ve gelen turistlere mi gözdağı veriyor ? Terör var algısı mı oluşturulmaya çalışılıyor. Türkiye'de can ve mal güvenliği yok diyenleri doğrular gibi, bu şekilde halkın için de dolaşmalarını doğru bulmuyoruz. Olay olan bölgeye bir köpek dahi sokulmamıştır. Yetkililer görevlerini yaparken halk nazarında bu konuda yetersiz kaldığı, sonuç alacak çalışmaları yapamadıkları kanaati hakim olmuş durumda. Bu nedenle İçişleri Bakanımızdan talebimizdir; Sonuç alınamamasının nedenlerinin araştırılması ve gereğinin yapılması, profesyonel ekipleri bölgeye gönderilerek bölgenin huzura kavuşturulması. Turizm ilçesi olan güzide ilçemiz Maçka'nın bu tür olumsuz söylemlerle anılmasının önünü geçilmesi."

Gülen, ilçelerinden yetişen sanatçı Volkan Konak'a son dönemde daha önceden yaptığı açıklamalardan dolayı tepki gösterilmesini ise doğru bulmadığını sözlerine ekledi.

Maçkalılar teröristlerin bulunmasını istiyor

Maçkalılar teröristlerin bulunmasını istiyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber