Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Güncel 05 Mart 2015 - 14:08 Yorum: 0

Madde bağımlılarını topluma kazandırma çalışmaları

Kırıkkale'de "Umuda Yolculuk, Hayat Boşluk Kabul Etmez Projesi" ile madde bağımlısı gençlerin tekrar topluma kazandırılması hedefleniyor

Madde bağımlılarını topluma kazandırma çalışmaları

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale’de hayata geçirilen "Umuda Yolculuk, Hayat Boşluk Kabul Etmez Projesi" kapsamında madde bağımlısı gençleri tekrar topluma kazandırmak için çalışma başlatıldı.

Proje kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) Sosyal Hizmet Uzmanı Ercan Mutlu tarafından öğretmen, emniyet müdürlüğü ve sağlık personelinden oluşan 60 kişiye rehberlik eğitim verildi.

Eğitimin ardından konuşan Kırıkkale Valisi Ali Kolat, madde bağımlılığının önemli bir tehlike olarak Türkiye’de devam ettiğini söyledi.

Kırıkkale’de de madde bağımlılığı konusuyla ilgilendikçe konunun çok daha ciddi boyutlarda olduğunu gördüklerini vurgulayan Kolat, şöyle konuştu:

"Hükümetimizin bu konuyla ilgili ciddi çalışmaları var. Biz de il bazında tespit ettiğimiz vatandaşları tedavi sürecinden sonra da onları yalnız bırakmayarak zamanlarına ortak olduk. Bağımlı gençleri eğitiyor, spor yaptırıyoruz. İş imkanı sağlayacağız. Milli ve manevi duyguları aşılayıcı dersler verdiriyoruz. Bütün müdürlükler ve başta Valilik olmak üzere çalışmaları sürdürdük. Gençleri takip ediyoruz, onlar da bu takipten son derece memnun ve mutlular. Bu projeden olumlu sonuçlar almaya başladık. İnşallah bu güzel projeyi daha da yaygınlaştıracağız."

"Umuda Yolculuk, Hayat Boşluk Kabul Etmez Projesi"ni tanıtan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun ise madde bağımlılığının gerekli tedbir alınmadığı takdirde, halkın sağlığını, güvenliğini, huzurunu bozan çok boyutlu bir sorun olduğunu ifade etti.

2013 yılında Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) tarafından uyuşturucu kullanma raporu yayınladığını belirten Uzun, şöyle devam etti:

"Açıklanan rapora göre, Türkiye’de 15-24 yaş grubundaki gençler arasında hayatında bir kere uyuşturucu kullananların oranı yüzde 2 olarak ortaya çıkmıştır. Avrupa da ise bu oran yüzde 29’dur. Avrupa veya diğer batı ülkelerine göre uyuşturucu kullanımı istatistiklerinde son sırada olsak da ülkemiz risk altındadır. Bunun başlıca sebepleri, dünyada üretilen afyonun yüzde 92’sinin Afganistan’da üretilmesidir. Pazarının da batı ülkeleri olması nedeniyle transferde ülkemiz risk altında. Riskin diğer bir sebebi de genç nüfusumuz."

Uzun, 2014 aralık ayında Vali Kolat başkanlığında, 7 il müdürlüğüyle birlikte Madde Bağımlılığı Çalıştayı yaptıklarını ifade ederek, bu çalıştay sonucunda müdürlükler arası görev dağılımı yapıldığını, önleyici tedbirlerle beraber, tedavi ve rehabilite edici çalışmaların hassasiyetle yürütülmesine karar verdiklerini dile getirdi.

Önleyici tedbirler kapsamında yaşça riskli olan gençlere yönelik farkındalık artırıcı programlar düzenlediklerini anlatan Uzun, belediye ile irtibat halinde olduklarını metruk binaların yıkımını beraber yaptıklarını da vurguladı.

Konuşmaların ardından rehberlik eğitimi alan 60 personele Vali Kolat tarafından sertifikaları verildi. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber