Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Mart 2015 - 12:53 Yorum: 0

Madde bağımlılığı anlatıldı

GAZİANTEP (AA) - Gazikent Gençlik Merkezi, gençlerin madde bağımlılığından uzaklaşması ve madde kullanımının önlenmesi amacıyla "Madde Bağımlılığı" konulu seminer düzenlendi.Gaziantep...

Madde bağımlılığı anlatıldı

GAZİANTEP (AA) - Gazikent Gençlik Merkezi, gençlerin madde bağımlılığından uzaklaşması ve madde kullanımının önlenmesi amacıyla "Madde Bağımlılığı" konulu seminer düzenlendi.

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'den yapılan açıklamaya göre, kuruma bağlı Gazikent Gençlik Merkezi ve Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Türkiye Uyuşturu Bağımlıları İl Müdürlüğü (TUBİM) birimi tarafından Gazikent bölgesinde bulunan gençlere madde kullanımının önlenmesi amacıyla "Madde Bağımlılığı" konulu seminer verildiği belirtildi.

Seminere TUBİM İl Temas Noktası görevlilerinden İsmail Uzkar ve Murat Demir konuşmacı olarak katıldı.

Seminerde, bağımlılık süreci, keşif evresi, madde kullanımına başlama yaşı, madde kullanmaya başlama nedenleri, maddelerle ilgili yanlış inançlar gibi konular hakkında bilgilendirme yapıldı.

Madde kullanımına merak ve bir kereden bir şey olmaz, bırakırım düşüncesiyle başlandığını kaydeden  TUBİM İl Temas Noktası görevlisi Uzkar, madde kullanımınına başlandıktan sonra çok kısa sürede bağımlılığa kadar sürüklediğine vurgu yaptı.

 Uyuşturucu, eroin bağımlılığının deneysel süresinin çok kısa olduğunu ve kullanan kişinin artık girdiği girdaptan bir daha kurtulamadığını ifade eden Uzkar, birkez eroin kullanıp da bıraktım diyenin çok az olduğunu, böyle birini bulmanın mümkün olmadığını söyledi. 

Seminere öğrenciler yoğun katılım sağladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber