Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Eğitim 13 Mayıs 2015 - 16:49 Yorum: 0

“Madde Kullanımı” Konferansı İlgi Gördü

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi kadınları bilinçlendirmeye yönelik düzenlemiş oldukları konferanslar dizisine aralıksız bir şekilde devam ediyor. Bu kapsamda kadın meclisi organizasyonunda “Madde bağımlılığı” konulu bir konferans düzenlendi.

“Madde Kullanımı” Konferansı İlgi Gördü

Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Toplantı Salonun da düzenlenen konferansa Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri, Kadın Meclisi üyeleri ve sunumlarını yapmak üzere Malatya Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde görevli Psikolojik Danışman Tevfik Gören katıldı.

Psikolojik Danışman Tevfik Gören, ana hatlarıyla bir madde bağımlısının yaşadıklarını anlatarak, bağımlılık döngüsü üzerine bilgi aktardı. Gören, madde kullanımına başlamada; bireysel faktör, akran faktörü, aile faktörü, okul faktörü ve çevresel faktörlerin risk grupları oluşturduğunu söyleyerek, bağımlılık yapan maddeleri anlattı.

Bir gencin madde kullanımını davranışı nasıl etkilediğini anlatan Gören, “İlk adım olarak gençle ve sosyal çevresiyle doğru bir iletişim kurulup, fiziksel değişimlerini gözlemlemeliyiz” dedi. Gören, gencin kişisel görünümü, sağlıkla ilgili durum, kişisel alışkanlıklar, davranışsal durum, okul-ev ve sosyal yaşamla ilgili durumlarında yaşanan değişikliklerde ebeveynlerin dikkatli olmaları gerektiğini kaydetti.

Madde kullanımlarının daha çok, yetişkin kontrollerinden uzak, eğlenmek için gidilen ortamlarda veya insanların kendilerini güvende hissettikleri, kişinin kendisinin veya arkadaşlarının ev gibi ortamlarda teklif edilebileceğini vurgulayan Gören, “Bizler bu sorunları öz bilinç, öz yönetim ve sosyal bilinç ile aşabiliriz” dedi.

Program sonunda kadın meclisi üyeleri psikolojik danışman Tevfik Gören’e konu ile ilgili çeşitli sorular yönelttiler.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber