Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 09 Ekim 2016 - 11:23 Yorum: 0

Maden ihracatçıları, 238 ülkede tahsilat riskini Eximbank’a sigortalatacak

Katma değerli ürün ihracatında Türkiye'nin lider sektörleri arasında yer alan maden ve doğaltaş sektörü, yaptığı ihracatta alacak riskini Eximbank'ın...

Maden ihracatçıları, 238 ülkede tahsilat riskini Eximbank’a sigortalatacak

Katma değerli ürün ihracatında Türkiye'nin lider sektörleri arasında yer alan maden ve doğaltaş sektörü, yaptığı ihracatta alacak riskini Eximbank'ın "Kısa Vadeli İhracat Kredi Sigortası" ile ortadan kaldıracak.

Maden ihracatçıları, 238 ülkede tahsilat riskini Eximbank'a sigortalatacak. Savaş, bankanın ödeme yapmaması, ithalatçı firmanın iflası gibi politik ve ekonomik birçok nedenden dolayı ihracatçıların tahsilatta sıkıntı yaşadıklarını anlatan Eximbank Ege Bölge Müdürü Ferhat Fırat ihracatçılara, "Akşam kafanızı yastığa rahat koymak, rekabetçiliğinizi artırmak, peşin çalışmak yerine ithalatçıya vade verebilmek için Kısa Vadeli İhracat Kredi Sigortasını kullanmanızı öneriyoruz" diye konuştu.

"27 milyon dolar tazminat ödendi"

Ege Maden İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen Türk Eximbank Kredileri Bilgilendirme Semineri'nde konuşan Fırat, Türkiye'nin ihracatının yüzde 20'sini Eximbank olarak finanse ettiklerini, kredi hizmeti yanında dünya genelinde 238 ülkedeki ithalatçılarla ilgili ihracatçı firmalara enformasyon bilgisi verdiklerini ve riski binde 2-7 arasında maliyetle sigortaladıklarını anlattı. Ermenistan, Güney Kıbrıs ve Kuzey Kore dışında dünya genelinde bu hizmeti verdikleri bilgisini veren Fırat, "Eximbank'tan sigorta yaparsanız politik, ekonomik risklerden birinin gerçekleşmesi durumunda ihracat bedelinizin yüzde 90'ını garanti altına alıyorsunuz. Eximbank süreci tamamlayıp karşı taraftan tahsilatı yaptığında kalan yüzde 10'unu da masraflar çıkıldıktan sonra size iade ediyoruz. Yani yüzde 100'e yakın garanti altındasınız. 2014 yılında bu kapsamda 27 milyon dolar tazminat ödenmiştir" dedi.

"Döviz kazandıracaklar"

Dünyada ekonomik krizlerin her zaman yaşandığını ve hiç umulmayan ithalatçıların iflas ettiğine şahit olduklarını belirten Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya ise, madencilik ve doğaltaş sektörü mensuplarının 25 farklı Eximbank kredisinden kendilerine uygun olanlarını ve Kısa Vadeli İhracat Kredi Sigortasını kullanmalarını tavsiye etti. "Madencilik ve doğaltaş sektörü Eximbank'ın ihracatçılara sağladığı olanakları bugüne kadar çok az kullandılar" diyen Kaya, "Eximbank'ın sağladığı avantajlı hizmetlerden yararlandıkları takdirde maden ve doğaltaş ihracatçılarımızın hem rekabetçilikleri artacak, hem daha fazla müşteriyle çalışma fırsatı bulacaklar ve ülkemize daha fazla döviz kazandıracaklar" diyerek sözlerini noktaladı.

Ege Maden İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen, Türk Eximbank Kredileri Bilgilendirme Semineri'nde, Eximbank İzmir Bölge Müdürlüğü uzmanları Fatih Ağın ve Gökçen Ertuğrul, Eximbank'ın sunduğu krediler ve sigorta hizmetleri ile ilgili sunum yaptı. Türk Eximbank Kredileri Bilgilendirme Semineri'ne maden ve doğaltaş ihracatçılarının ilgisi yoğun oldu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber