Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 11:33 Yorum: 0

Madenci çocukları okullarına "bilimsel masa" kazandırdı

BALIKESİR (AA) - Dursunbey Kavacık Ortaokulunda öğrenim gören madenci çocukları, okula 10 bin lira değerinde bilimsel çalışmalar yapılabilecek masa kazandırdı.Dursunbey Milli Eğitim Müdürü...

Madenci çocukları okullarına 'bilimsel masa' kazandırdı

BALIKESİR (AA) - Dursunbey Kavacık Ortaokulunda öğrenim gören madenci çocukları, okula 10 bin lira değerinde bilimsel çalışmalar yapılabilecek masa kazandırdı.

Dursunbey Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, madenci çocuklarından bir ekip kurarak İzmir'deki "mucitlik yarışması"na gönderdiklerini belirtti.

Yarışmaya 17 takımdan 131 öğrencinin katıldığını aktaran Gökdemir, "Öğrenciler yarışmaya 'Voltran' adını verdikleri robotla katıldı. Projeleri ve geliştirdikleri robot, büyük beğeni kazandı ve Yükselen Yıldız Ödülünü kazandı. Bu proje kapsamında Kavacık Ortaokulumuza yaklaşık 10 bin lira değerinde bilimsel çalışmaların yapılacağı bir masa verildi. Öğrencilerimizin bu masa ile daha çok icatlar yapacaklarına inanıyorum" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber