Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 16 Nisan 2021 - 09:43 Yorum: 0

Madencilikte yeni dönem: “E-Maden”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından madencilikle ilgili tüm işlemleri tek yerden sonuçlandırabildiği...

Madencilikte yeni dönem: “E-Maden”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından madencilikle ilgili tüm işlemleri tek yerden sonuçlandırabildiği "e-maden" sistemi geliştirildi. Madencilik işlemlerini hızlandırarak sektörü canlandıran "e-maden" uygulaması yatırımcılara büyük bir kolaylık da sağlıyor.

Tüm dünyada madenciliğe verilen önem gün geçtikçe artarken Türkiye de "dijital madencilik" için düğmeye bastı. Türkiye'de madencilikte yapılan tüm işlemler dijitalleşti. Madencilikte kâğıt dönemi "e-maden" ile tamamen bitti. E-Devlet üzerinden girilen, hiçbir ücret ya da üyelik gerektirmeyen e-maden sistemiyle günler süren madencilik işleri bir tıklama ile anında sonuçlandırılıyor.

"e-maden" ile yapılan işlemler 4 milyonu aştı

Madencilikteki işlemleri çok daha hızlı ve güvenli hale getiren e-maden ile yapılan işlemler 4 milyonu aştı. 2020'de tam kapasite çalışmaya başlayan "e-maden" üzerinden hizmet alarak işlemlerini hızla sonuca ulaştıran kişi sayısı ise 30 bine ulaştı.

"e-maden"den yararlanan ruhsat sahibi madenci sayısı 18 bin

Yüz yüze görüşmelerin ve şehirlerarası seyahatin en aza indiği Covid-19 salgın döneminde madencilere uzaktan işlem imkanı veren "e-maden" sayesinde madencilik sektörü hızını salgında da kesmedi.

Bireysel işlemlerin yanında kurum ve şirketlerin de aktif olarak kullandığı "e-maden"den yararlanan ruhsat sahibi madenci sayısı 18 bin olurken, sistemi kullanan tüzel kişi sayısı da 3 bini aştı.

Çalışmaya başladığı günden bu yanan 4 milyon e-sevk fişi, 3 bin 500 maden ruhsatı, bin 800 işletme izni "e-maden" üzerinden sonuca ulaştı. Madencilerin uzun bir kırtasiye süreci sonucu gerçekleştirdikleri 2 bin 500 maden ruhsat başvurusu ve birçok farklı konudaki 6 bin 500 talep de "e-maden" ile "kağıt" olmadan yerine getirildi.

"e-maden" sistemi ile geçen yıl 2 bin 260 kişi çevrimiçi eğitim aldı

Geliştirilen yazılımlarla birçok farklı hizmet verebilen "e-maden" sistemi ile geçen yıl 2 bin 260 kişi çevrimiçi eğitim aldı. Uzaktan gerçekleştiren eğitim sonunda sertifika almak için girilen daimi nezaretçi ve yetkilendirilmiş tüzel kişi sınavları da sistem üzerinden başarıyla gerçekleşti. Madencilikte kesintisiz insan kaynağı için büyük bir yükü omuzlayan sistemle eğitim süreçleri daha da etkin ve hızlı hale geldi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber