Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 28 Ekim 2014 - 11:59 Yorum: 0

MAFDER Üyeleri Elma Ve Pancar Hasadını Fotoğrafladılar

Malatya Fotoğraf Ve Resim Sanatı Derneği, fotoğrafçılık kursu kursiyerleri ve üyeleri Doğanşehir ilçe ve civar köylerine fotoğraf gezisi düzenlediler.

MAFDER Üyeleri Elma Ve Pancar Hasadını Fotoğrafladılar

MALATYA - Malatya Fotoğraf Ve Resim Sanatı Derneği, fotoğrafçılık kursu kursiyerleri ve üyeleri Doğanşehir ilçe ve civar köylerine fotoğraf gezisi düzenlediler. Doğanşehir’in çevresel ve kültürel öğelerini, fotoğraf kareleriyle yakalarak, yöresel zenginliğini fark ettirmek amacıyla Günedoğru köyü ve Madensuyu Mezrasına etkinlik gerçekleştirildi. Pancar ve elma yetiştiriciliği yapan çiftçilerin yaşadıkları zorlukların, fotoğraf kareleriyle ölümsüzleştirildi. Pancar yetiştiriciliği yapan yöre halkı şunları söyledi.               

‘’Malatya fotoğraf kayıtlarını yapmak için Günedoğru köyüne hoş geldiniz. Çiftçilik zor bir meslek, topraktan para kazanmaya çalışıyoruz.Pancar yetiştiriciliğinin maalesef gideri fazla geliriz az . Hava şartları çalışma koşullarını olumsuz etkileyebiliyor. Nisan ayın da başlıyoruz kasım ayına kadar pancar ile uğraşıyoruz’’ dedi.

Madensuyu mezrasında elma bahçesin de hasat yapan çiftçilerin misafir ettiği fotoğrafçılar elma hasatını da yerinde fotoğraflayarak Doğanşehir elması tanıtımın da da ilçeye katkıda bulundular. Elma yetiştiriciliği yapan bahçe sahibi şunları söyledi.

 ‘’Doğanşehir elmasının özelliği tadında ve kalitesindedir. Çevre illerin meyve hallerine götürülen Doğanşehir elmasının batı illerinden gelen elmalardan daha önce satışı yapılıyor ve daha fazla ilgi görüyor. Toprağından ve suyundan kaynaklanan ayrı bir lezzeti vardır. Doğanşehir elmasıyla anılan bir ilçe fakat bunu değerlendirme noktasında pazarını bulan ve ilgilenen pek yok. Çekilen fotoğraflarla bunları dile getirirseniz memnun oluruz’’ dedi.

Malatya Fotoğraf Ve Resim Sanatı Derneği başkanı Abdulkadir Kızıl da şu bilgilere yer verdi.’’ Bu hafta elma ve pancar hasadını yerinde görüp fotoğraflamak için Doğanşehir ilçemize bir fotoğraf gezisi düzenledik. Güne ilçe de kahvaltı yaparak başladık. Pancar tarlaların da çalışan yöre halkıyla sohbet ederek fotoğraflar elde ettik. Elma bahçelerine konuk olduk. Çiftçi kardeşlerimiz ile yaşadıkları sıkıntıları paylaştık. Doğanşehir in tanıtımını en güzel şekilde yapmak için fotoğraflar elde ettik. Her hafta bu tür hem sosyal hem de kültürel faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Amacımız bölgemizi fotoğraf dili ile tanıtmak’’ dedi. Mafder üyeleri yöre halkıyla toplu fotoğraflar çekinerek günün sonun da bölgeden ayrıldılar.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber