Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 16 Ağustos 2016 - 18:13 Yorum: 0

MAG-DER Başkanı Karaçam: "1999’daki depremden sonra halkımız bilinçlendi”

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) Başkanı Sabri Karaçam, Yalova halkının 1999 Marmara depremine göre çok daha afete hazır olduğunu söyledi.

MAG-DER Başkanı Karaçam: '1999’daki depremden sonra halkımız bilinçlendi”

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) Başkanı Sabri Karaçam, Yalova halkının 1999 Marmara depremine göre çok daha afete hazır olduğunu söyledi.

MAG-DER, halka afet öncesi, anı ve sonrasında neler yapmaları konularında eğitimler veriyor. 1999 Marmara depremi ve günümüzde gelinen noktayı değerlendiren MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam, "1999 yılında yaşanan depremden sonra halkımız bilinçlendi. En azından deprem öncesi, anı ve sonrasında ne yapacaklarını, nasıl davranacaklarını biliyorlar. Ama tedbir alma konusunda bir vurdumduymazlık olduğunu söyleyebilirim. Biz 10 yıldır halkımıza afet eğitimleri veriyoruz. Öğrencilerin bu konuda daha da bilgili olduklarını gördük. Gelecek nesiller bu konuda çok daha şuurlur. Bu yıl Türkiye'de ilk olan bir uygulamayı hayata geçirdik. 26 eve giderek eşyaları sabitledik. Halkımıza da eşyaları sabitlemenin önemini anlattık. Bu yıl okullarda 14 bin 100 öğrenciye eğitim verdik" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber