Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 19 Eylül 2017 - 14:28 Yorum: 0

Maganda kurşunu cinayetinde gelin-damat tanık olarak dinlendi

Kağıthane'de komşusunun balkonundan düğün eğlencesini izlediği sırada maganda kurşunu isabet eden Hülya Özdemir'in ölümüne ilişkin davada, gelin-damat...

Maganda kurşunu cinayetinde gelin-damat tanık olarak dinlendi

Kağıthane'de komşusunun balkonundan düğün eğlencesini izlediği sırada maganda kurşunu isabet eden Hülya Özdemir'in ölümüne ilişkin davada, gelin-damat tanık olarak ifade verdi. Mahkeme, duruşmalara katılmayan bir sanık hakkında yakalama kararı çıkardı.

İstanbul Kağıthane'de komşusunun evinin balkonunda düğün eğlencesini izlediği sırada isabet eden kurşun nedeniyle Hülya Özdemir adlı 3 çocuk annesi kadının ölümüne ilişkin 4 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklar İsmail Hakkı Aygüneş ve Ümit Yardım katıldı. Hülya Özdemir'in ailesi ve taraf avukatlarının da katıldığı duruşmada, olayın yaşandığı düğünün gelin ve damadı tanık olarak dinlendi.

"Ateş ederken boş kovanlar yere düşüyordu"

Olay günü gelini almak üzere oturduğu evin bulunduğu sokağa geldiklerini söyleyen damat Alper Çetinkaya, tanık olarak verdiği ifadesinde, "Öğleden sonraydı. 10 dakika sonra davul zurnayla oynadık. Sonra eşimin evine çıktım. O esnada sokakta silah atıldı. Yaklaşık 20 dakika yukarıda kaldım. Sonra gelini alıp aşağı indik. Sanıklardan Hüseyin Özgüven, Muhammed Emin Aydın ve Ümit Yardım'ı ateş ederken ellerindeki silahın gaz tabancası olduğunu net olarak biliyorum. Ateş ederken elindeki silahın kuru sıkı olduğunu anladım. Sonra biz aşağı indik. Eşimi araca bindirdim. Hareket ederken bir ses geldi. Ben eşimle arkada oturuyordum. İsmail Hakkı Aygüneş'i arabanın sol tarafında gördüm. Ateş ediyordu ve elindeki silahı da gördüm. Bize baktı, elindeki silahı çekti hava dik olarak ateş etti. Ateş ederken boş kovanlar yere düşüyordu. Bu nedenle gerçek silah olduğunu anladım. 3-4 el ateş etti. Olayı ertesi gün duydum. Eşim bana ateş edenin İsmail Hakkı olduğunu hatta yakalandığını söyledi" dedi.

"Olayı balayında öğrendim"

Gelin Beyza Çetinkaya ise tanık ifadesinde, İsmail Hakkı Aygüneş'in elinde tabanca gördüğünü söyleyerek, "İsmail Hakkı, kendi dükkanı önünden gelip gelin arabasının önünde durdu. Bizzat ateş ederken gördüm, silahı havaya doğru tutmuştu. Eşimin kuzeni ateş etmelerini önlemek için aradan indi. Ben kavga olmaması için onu engellemek istedim. Aygüneş silahının mekanizmasını çekti. Ben balayındayken, olayı 2-3 gün sonra durumu öğrendim" diye konuştu.

İfadelerin ardından görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, üzerinden çok zaman geçmesi nedeniyle olay yerinde keşif yapılması talebinin reddini ve eksik hususların tamamlanmasını istediğini belirtti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, duruşmalara katılmayan sanık Muhammet Emin Aydın hakkında yakalama kararı çıkardı. Sanık Aydın'ın ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmasına hükmeden mahkeme, olay yerinde keşif yapılması talebini reddederek duruşmayı erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık İsmail Hakın Aygüneş'in "olası kastla öldürme" müebbet ve 6 aydan 3 yıla kadar, sanıklar Muhammed Emin Aydın ve Ümit Yardım'ın"Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçundan 6'şar aydan 3'er yıla kadar hapsi isteniyor. Sanık Hüseyin Özgüven'in ise "Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" ve "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar hakkında Kanuna muhalefet" suçlarından 1 yıl 6 aydan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber