Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mayıs 2016 - 15:43 Yorum: 0

Magider’den Manisalı Esnafa Destek Çağrısı

Esnaf ve sanatkarlarla ve şehrin ekonomik kalkınmasıyla ilgili projeler ve politikalar üreten Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) "Benim Şehrim-Benim Esnafım...

Magider’den Manisalı Esnafa Destek Çağrısı

Esnaf ve sanatkarlarla ve şehrin ekonomik kalkınmasıyla ilgili projeler ve politikalar üreten Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) "Benim Şehrim-Benim Esnafım Hep Yanındayım" projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında esnaf ziyaretleri yapan dernek üyeleri Manisalıları da Manisa'dan alışveriş yaparak esnafa destek olma çağrısında bulundu.

Hayata geçirilen "Benim Şehrim-Benim Esnafım Hep Yanındayım" projesi kapsamında esnaf ziyaretleri yaptıklarını ve sorunları dinleyerek çözüm yolları aradıklarını kaydeden MAGİDER Başkanı Ayberk Aloğlu, "Ahiler ve esnaflar sadece geleneksel haftalarında hatırlanmamalı. Esnaflık ve Ahilik kültürünün Türk toplumuna unutturulması demek töreyi unutturmak demektir. Ahilik kültürünü, esnafın birlikteliğini göz ardı eden batılı ülkelerde asla bir yurttaşın komşusuyla ya da arkadaşlarıyla dertleştiğini göremezsiniz. Onlar sorunlarını psikologları ile paylaşır. Oysa ülkemizde vatandaşlarımız bir berbere, bir dükkana, bir kahveye oturduğu zaman sorunlarını anlatır, dertleşir, ülkenin hali ne olacak diye konuşur. Ticaretle uğraşanların yüzde 80'i esnaf olduğuna göre her aşaması sıkıntılı olan esnaflık, ülke ekonomisinin temel direklerinden biridir. Varlığını sürdürmesine katkı sağlamak, ekonominin canlı kalmasının yegane şartıdır. Şuan bakıyoruz ki üretimden haberi olmayan büyükler teraziniz şaşmasın diye nutuk atıyor. Herkes işin gramına bakar olmuş, ama kimsenin tartılan malın sağlığından haberi yok!" dedi.

AMACIMIZ MANİSA'YI AHİLİĞİN BAŞKENTİ YAPMAK

"Adım adım Manisa'daki tüm esnaflarımızı gezmeye ve sorunlarını dinleyip politikalar üretmeye başladık." diyen Aloğlu, "Amacımız Manisa'yı ahiliğin başkenti haline getirmektir. Şu hiçbir zaman unutulmamalıdır ki; esnafın halka muhtaç olduğu kadar, halk da esnafa muhtaçtır. Gerek siyasete, gerek spora, gerek ekonomiye yön veren de, nabzını tutan da esnaf ve sanatkarlardır. Üretici; esnaf olmazsa pazarda, halk ise esnaf olmazsa kötü gününde yalnız ve apaçık kalır. Esnaf aynı zamanda siyasetçinin de dilli gazetesidir. Ahilik teşkilatın temellerini 13. Yüzyılda Ahi Evran tarafından atılmıştır. Osmanlı esnaf mantığı bu akım üzerine kurulmuş ve bu akım merkezine hoşgörüyü, toplumsal dayanışmayı, milli kaygıları koymuş bir hareketi günümüze taşımıştır. Bugün ise esnafa destek çıkılmadığı rakamsal ifadelerle apaçıktır. 2002 yılında esnafın kullandığı kredi 13 milyon lira iken 2014'te 12 milyar 520 milyona dayanmıştır. Bunu da keramet gibi görmek faizden ve krediden medet ummaya yada faize özendirmekten öteye geçemez. Tabi burada esnaf ve sanatkarlarımıza da önemli görevler düşüyor. Müşteriyi bir kereliğine değil, bir ömür elinde tutacağı kalite ve fiyat politikasıyla hizmet çalışmalarını sürdürmesi gerekiyor. Ne zaman İzmirli bir müşteriyi Manisa'ya çekeceğiz işte o zaman başaracağımız gün olacak." şeklinde konuştu.

ESNAFA DESTEK OLUNMALI

Manisa'da kazananın Manisa'da harcaması gerektiğini kaydeden Aloğlu şunları söyledi:

"Ben 31 yaşındayım ve yönetimde de hemen hemen herkes bu yaşlarda. Bunca yıldır bizi bu yaşa getiren, Manisa'mızın ekmeği, suyudur. Buradan sadece maddi menfaat beklersek yediğimiz ekmeğe, içtiğimiz suya hainlik etmiş oluruz. Kısacası şuan ki gidişat ve uygulanan politikalar esnafı günden güne sıkıntıya sokuyor. Kimine göre milyon Eurolar üç beş kuruş, kimine göre milyon Eurolar biraz para, esnaf ise hakikatten üç-beş kuruşla aile geçindirme derdinde. Unutmayın birkaç damla su karınca için okyanustur. Esnafın sabrıyla artık oynanmamalı ve esnafa destek olunmalı."

Magider’den Manisalı Esnafa Destek Çağrısı

Magider’den Manisalı Esnafa Destek Çağrısı

Magider’den Manisalı Esnafa Destek Çağrısı

Magider’den Manisalı Esnafa Destek Çağrısı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber