Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Asayiş 23 Mart 2017 - 11:58 Yorum: 0

Mahkemede itirafçı oldu, tahliye edildi

Kütahya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 8 aydır tutuklu olan emekli imam A.S, aralarında...

Mahkemede itirafçı oldu, tahliye edildi

Kütahya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 8 aydır tutuklu olan emekli imam A.S, aralarında örgütün yöneticilerinin de olduğu yaklaşık 100 kişilik isim listesini mahkeme heyetine vererek, örgütün kent yapılanmasını deşifre etmesi üzerine tahliye edildi.

Kütahya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, tutuklu sanık A.S. ile avukatları ve yakınları katıldı. Emekli din görevlisi olan ve 28 Temmuz'da tutuklanan A.S., duruşmada etkin pişmanlık yasasından yararlanmak istediğini beyan ederek itirafçı olmak istediğini söyledi. Mahkeme heyetinin talebi kabul etmesi üzerine A.S, FETÖ'nün Kütahya yapılanmasında yer alan, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu yaklaşık 100 kişinin isim listesini mahkeme heyetine verdi.

Mahkeme heyeti, itirafları ve örgütün Kütahya'daki yapısının deşifre edilmesine yönelik açıklamaları nedeniyle A.S. hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirerek, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber