Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 09 Ekim 2016 - 18:08 Yorum: 0

Mahmudiye’nin safkanları hipodroma çıktı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Eskişehir Valiliği tarafından düzenlenen 2016 yılı Mahmudiye Sonbahar Mahalli At Yarışları gerçekleşti.

Mahmudiye’nin safkanları hipodroma çıktı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Eskişehir Valiliği tarafından düzenlenen 2016 yılı Mahmudiye Sonbahar Mahalli At Yarışları gerçekleşti.

Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde Türkiye'de atçılığı ve at yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak amacıyla Mahmudiye Sonbahar Mahalli At Yarışları düzenlendi. Organizasyona, Eskişehir Valisi Azmi Çelik, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Mahmudiye Kaymakamı Mehmet İcik, Mahmudiye Belediye Başkanı Ihsak Gündoğan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih Söğüt, Ankara 75'inci Yıl Hipodrom Müdürü Mehmet Şirin Bozkurt, çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı. 1 hafta sürecek olan yarışların ilk gününde, hem ilçe halkı hem de ilçe dışından gelen vatandaşlar yarışlara büyük ilgi gösterdi. Eskişehir Valiliği, Türkiye Jokey Kulübü, Mahmudiye Kaymakamlığı ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kupa koşuları yapıldı. Koşu esnasında jokeyler kıyasıya mücadele ederken, özellikle çocuklar yarış esnasında heyecanları ile büyüklerden geri kalmadı.

Türkiye Jokey Kulübü'nü temsilen düzenlenen yarışlara gelen Ankara 75'inci Yıl Hipodrom Müdürü Mehmet Şirin Bozkurt, yapılan organizasyonda olmak dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, "Tabii öncelikle Eskişehir Valiliği'ne ve Eskişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne böyle bir organizasyondan dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz Türkiye Jokey Kulübü olarak da bu organizasyona katkı vermekten mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Buraya gelip bu ambiyansı, bu ilgiyi gördükten sonra da çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Eskişehir Valiliği Kupa Koşusu'nun ardından 4 numaralı Kolbastı atının sahibine kupasını teslim ettikten sonra konuşma yapan Eskişehir Valisi Azmi Çelik, düzenlenen yarışlarla ilgili ilçenin atçılık alanında önemli bir yerinin olduğunu belirtti. Vali Çelik, "Uzun yıllardır artık Mahmudiye ilçemizde, gelenek haline gelmiş olan at yarışlarımızı bu sene de güzel bir havada, güzel bir katılımla, insanlarımızın yoğun ilgisiyle gerçekleştiriyoruz. Güzel bir ortam, Mahmudiye ilçemiz zaten atçılıkta öteden beri hem Eskişehir'de hem ilçemizde önemli bir yer edinmiş" ifadelerini kullandı.

"İnşallah bu tür faaliyetler, atçılığın ilimizde ve ülkemizde gelişmesine katkıda bulunacak"

Vali Çelik, "Bu aralar kısa bir sekteye uğramış, faaliyetine ara vermiş olan Türkiye Jokey Kulübü'nün ciddi anlamda güzel tesisleri var. Bunların hepsi hem Mahmudiye ilçemiz için hem ilimiz için hem de ülkemiz için ciddi, katma değeri olan tesisler. Katılımları dolayısıyla hem Mahmudiyeli hemşerilerimize hem Mahmudiye dışından gelen insanlarımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah bu tür faaliyetler, atçılığın ilimizde ve ülkemizde gelişmesine katkıda bulunacak. Ümidimizi hiç kaybetmiyoruz. Bizim açımızdan ümit var. Dolayısıyla bizim bu konuyla ilgili uğraşımız var. Türkiye Jokey Kulübü, muhakkak kendince haklı sebeplerle böyle bir faaliyet vermeye karar veridi ama biz yine de bu tesislerin faaliyete geçmesi adına Tarım Bakanlığı'nın nezdinde girişimlerde bulunuyoruz. İnşallah kısa zaman içerisinde ya Türkiye Jokey Kulübü aracılığıyla veya Türkiye Jokey Kulübü'nün özel sektör vasıtasıyla bu tesisleri yeniden hayata geçirmesinde son derece faydalı olacağına inanıyoruz" dedi.

Öte yandan ilk gün yarışlarında, Türkiye Jokey Kulübü Kupasını 6 numaralı Çırpanlı, Mahmudiye Kaymakamlığı Koşusunu Padokgülü, Eskişehir Valiliği Koşusunu Kolbastı ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koşusunu da Asilbey atı kazandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber