Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 20 Ağustos 2014 - 11:38 Yorum: 0

Makedonya Devlet Bakanı Çako'dan Kocaeli Valiliğine ziyaret

Furkan Çako:

Makedonya Devlet Bakanı Çako'dan Kocaeli Valiliğine ziyaret

KOCAELİ (AA) - Makedonya'nın Türk kökenli Devlet Bakanı Furkan Çako, Kocaeli Valiliğini ziyaret etti. 

Valilik tören alanında Vali Yardımcısı Mustafa Güni'nin karşıladığı Çako, polis merasim birliğini selamladıktan sonra anı defterini imzaladı.

Guni ile bir süre basına kapalı görüşen Çako, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, eylülde düzenlenecek Türkiye-Makedonya İş Forumu'yla ilgili bilgi vermek için Türkiye'ye 20-23 Ağustos'u kapsayan resmi ziyaret gerçekleştirdiğini söyledi. 

Makedonya ile Türkiye'nin siyasi ilişkilerinin yüksek düzeyde devem ettiğini belirten Çako, ilişkileri ticari ve ekonomik alanda da geliştirmeleri gerektiğini kaydetti. 

Çako, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 500 milyon dolar civarında olduğuna dikkati çekerek, "Siyasi ilişkilerimiz çok güzel seyretmekte, yalnız ticari anlamda geride kaldığımızı düşünüyoruz. Türkiye'nin son dönemde göstermiş olduğu ekonomik gelişmeleri Makedonya'ya yansıtmak istiyoruz" diye konuştu. 

Makedonya'da yatırım yapmak isteyenlere çeşitli imkanlar sağladıklarını vurgulayan Çako, özellikle enerji ve inşaat sektörlerinde yatırımlar yapılabileceğini ifade etti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber