Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 11 Mart 2015 - 20:28 Yorum: 0

Makedonya Devlet Bakanı Naumof, İzmir'de:

"İzmirli iş adamlarını Makedonya’da yatırıma davet ediyoruz. Hedefimiz para kazanmak değil vatandaşlarımız için iş yaratmak"

Makedonya Devlet Bakanı Naumof, İzmir'de:

İZMİR (AA) - Makedonya Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Jerry Naumof,  Makedonya'nın Türk iş adamlarının yatırım yapması için elverişli bir ülke olduğunu belirterek, "İzmirli iş adamlarını Makedonya’da yatırıma davet ediyoruz. Hedefimiz para kazanmak değil, vatandaşlarımız için iş yaratmak" dedi. 

İzmir Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (İZSİAD) Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen "Çarşamba Toplantıları" için İzmir'e gelen Naumof, İZSİAD üyelerine, Makedonya’da yatırım imkanları ve iş ortamı hakkında bilgi verdi. 

Makedonya'nın 2001 yılından sonra değiştiğini ve yabancı yatırımcılara verilen teşviklerin anayasal koruma altına alındığını ifade eden Naumof, Makedonya’nın bir iş cenneti olduğunu söyledi. 

Naumof, ülkesindeki yatırımların kısa sürede kazanca dönüştüğünü, Makedonya'nın saat başına düşen iş gücü maliyeti en düşük ülkeler arasında yer aldığını savundu. 

Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski’nin kendisini yeni pazarlar ve yatırım olanakları bulması için görevlendirdiğini dile getiren Naumof, "Başbakan Gruevski, İzmir’e özel ilgi gösteriyor.  İzmirli iş adamlarını Makedonya’da yatırıma davet ediyoruz. Hedefimiz para kazanmak değil, vatandaşlarımız için iş yaratmak" diye konuştu.

Naumof, Makedonya'ya yatırım yapacaklara vergi muafiyeti, ücretsiz fabrika tahsisi gibi avantajlar sağladıklarını vurguladı. Naumof, Makedonya'nın AB ve Ukrayna ile yaptığı ticaret anlaşmaları sayesinde 650 milyonluk coğrafyayla ticaret potansiyeli olduğunu sözlerine ekledi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber