Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 17 Mart 2015 - 13:08 Yorum: 0

MAKÜ'deki rektörlük seçimine doğru

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Saatcı:

MAKÜ'deki rektörlük seçimine doğru

BURDUR (AA) - Mehmet Akif  Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, kurmayı planladıkları Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Uzay ve Havacılık Fakültesi ve Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tekliflerini YÖK'e sunduklarını söyledi. 

Saatcı, MAKÜ Taş Oda'da düzenlediği basın toplantısında, dört yıl önce iyiye, doğruya, başarıya, birliğe ve gelişmeye ulaşmak için çıktıkları yolculuğa, mola vermeden devam etmek istediklerini kaydetti.

Hem üniversitenin hem de şehrin mola ile zaman kaybetme lüksü olmadığını belirten Saatcı, "Dört yılda edindiğimiz tecrübelerimizle daha ilk günden hızımızı artırarak gireceğimiz yeni dönemimizde, üniversitemiz, şehrimiz, bölgemiz, ülkemiz ve insanlık için güzel projeler üreteceğimize inancımız tamdır" diye konuştu. 

Saatcı, "Şehrin üniversitesi, üniversitenin şehri"  sloganıyla çıktıkları yolculuklarında sloganlarının altını birçok eğitim, iş birliği, protokol, ortak proje ile doldurduklarını ve netice aldıklarını dile getirdi.

Bu sürede Burdur'un en büyük işvereni konumuna geldiklerin anlatan Saatcı, temizlik, güvenlik ve mevsimlik sözleşmeli 494 kişi istihdam ettiklerini vurguladı. 

- Yeni fakülteler için YÖK'e başvuruldu

İlahiyat Fakültesi'ni açarak öğrenci almaya başladıklarını, şu an 120 olan öğrenci sayısının 4 yıl sonra 600 olmasını planladıklarını anlatan Saatcı, şöyle konuştu:

"Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulumuzu açtık ve öğrenci aldık. Şu an 250 olan öğrenci sayımızı 4 yıl sonra 500'e çıkarmayı hedefliyoruz. Üniversitemiz bünyesinde kurmayı planladığımız Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Uzay ve Havacılık Fakültesi ve Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tekliflerini YÖK'e sunduk. 2011 yılında 16 bin 516 olan öğrenci sayımız 2014 yılında yüzde 34,5 artışla 22 bin 218 oldu. Öğrenci alan yüksek lisans program sayımız 18'den 37'ye, doktora program sayımız 3'ten 25'e yükselmiştir."

Saatcı, Burdur'un sorunlarına çözüm üretmeye yönelik "Burdur Gölü'nün Sorunları, Çözümleri ve Ekonomik Potansiyeli", "Kampüsümüze Rüzgar Tohumları Ekiliyor", "Çiftçilere Yönelik Eğitim Projesi", "Akıllı Süt Tankı" gibi Burdur ekonomisini doğrudan etkileyen projeler yürüttüklerini ve yürütmeye devam ettiklerini bildirdi.

Saatcı, nisan ayında yapılacak rektörlük seçiminde aday olacağını açıklamıştı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber