Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 04 Mayıs 2016 - 16:20 Yorum: 0

Malatya Arena’nın Çimleri Kasım Ayında Serilecek

Yapımı devam eden Malatya Arena Stadı’nda çimlerin, Kasım ayında serilmesinin planlandığı açıklandı...

Malatya Arena’nın Çimleri Kasım Ayında Serilecek

MALATYA (İHA) Yapımı devam eden Malatya Arena Stadı’nda çimlerin, Kasım ayında serilmesinin planlandığı açıklandı.
Yarım kalan işlerini tamamlamak ve yapım işini sonuçlandırmak için yaklaşık 40 milyon TL bedelle Malatya Arena Stadı’nın ihalesini alan Malatya merkezli inşaat firması çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Ocak 2017’de teslim sözü veren firmanın asıl hedefi ise 2016 Kasım ayı içerisinde çimleri serebilmek. 5 ay içerisinde bitirmek isteyen firma yetkilileri, şu an stadın farklı yerlerinde 9 vincin görev yaptığını, 187 işçinin gece hariç tam mesai çalıştığı bilgisini verdi.
25 Haziran’a kadar çelik konstrüksiyon işini tamamlayıp, daha sonra dış panellerle kaplamaya geçecek firma, bu işlem bittikten sonra ise 25 bin açılır kapanır koltuğu monte edecek. Yapım işi sırasında her biri 18 tonluk çelik konstrüksiyonları stadın etrafına monte etme çalışmasının işçileri zorladığı gözlenirken, rüzgarlı ve yağışlı havaların da zaman zaman çalışmaları aksattığı belirtildi.
Üstlenici firmanın Kasım ayında Beşiktaş’ın stadı Vodofone Arena’ya da uygulanan hibrit çimleri Malatya Arena’nın zeminine sermeyi planladığı öğrenildi. Çalışmaların şu an ki hızda gitmesi halinde, stadın gelecek sezonun ilk yarısının ortalarına doğru hazır hale geleceği tahmin ediliyor.
26 loca ve 86 lavabosu olacak dev stadın, yaklaşık 1400 araçlık otopark alanı olacak. Tamamlandığında kayısıyı andıracak proje TOKİ Başkanlığı tarafından da yakından takip ediliyor. Türkiye’de yapılan yeni statlardan, o şehirle özdeşlemiş mimari yapılar bakımından en güzel projelerden biri olan Malatya Arena için Karayolları Bölge Müdürlüğü de köprülü kavşak projesi hazırlayarak, taraftarın stada ulaşımını kolaylaştıracak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber