Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 30 Kasım 2015 - 12:42 Yorum: 0

Malatya Baro Başkanı, Diyarbakır'daki saldırıyı kınadı

Malatya Baro Başkanı Av. Enver Han, "Diyarbakır Baro Başkanımıza, Başsavcımıza ve şehit polislerimize yapılanın kabulü mümkün değildir."

Malatya Baro Başkanı, Diyarbakır'daki saldırıyı kınadı

MALATYA - Malatya Baro Başkanı Av. Enver Han, "Diyarbakır Baro Başkanımıza, Başsavcımıza ve şehit polislerimize yapılanın kabulü mümkün değildir."

Başkan Han yaptığı yazılı açaıklamada; 

Cumartesi günü vukubulan menfur saldırıyla ilgili olarak basın açıklaması yapmak üzere toplanmış bulunmaktayız.

Diyarbakır’da yapılan saldırı ile Diyarbakır Baro Başkanımız ve Şehit Polislerimiz ebediyete intikal etmişlerdir. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcımıza olay yeri incelemesi sırasında ateş edilmiştir. Şiddet nereden ve kimden gelirse gelsin kabulü mümkün değildir.

Barolar kendilerine Avukatlık Kanunu 76. Madde ile yüklenen hukukun üstünlüğü ve insan Haklarını korumakla mükelleftirler. Tüm Baro Başkanlarının ortak Paydası hukukun üstünlüğü ve adalettir. Baro Başkanları görevlerini ifa ederken, diğer Baro Başkanlarının siyasi görüş ve düşünceleriyle ilgilenmezler. Barolar 78 milyon vatandaşımızı hukukun üstünlüğü ve adalet paydasında kucaklaştırmak için kararlılıkla mücadele etmektedirler.

Diyarbakır Baro Başkanımıza, Başsavcımıza ve şehit polislerimize yapılanın kabulü mümkün değildir. Hukuk İnsanlarına ve güvenlik güçlerimize yapılan son saldırı olmasını diliyoruz.

 Ülkemizde süren çatışma ortamının bir an önce sonlandırılması tek dileğimizdir. Artık ocaklara düşen son ateş olsun. Ülkemizde kardeşlik ve barışın egemen olmasını diliyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu durumun İnsan Hakları ve Hukukun Üstünlüğü açısından kabul edilebilir olmadığını görmekteyiz.

Olayın aydınlatılması, faillerin ortaya çıkartılması ve hukuk önünde cezalandırılmalarını beklemekteyiz. Yapılan saldırıyı Malatya Barosu olarak kınıyor ve lanetliyoruz.

Sözlerimizi tamamlarken, Diyarbakır Baro Başkanımıza ve Şehit Polislerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Hukuk Camiamıza, Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcımıza ve yaralı polislerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber