Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 16 Temmuz 2013 - 17:00 Yorum: 0

Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kimler Olabilir?

AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı adayının mütevazi, dürüst, çalışkan biri olması gerektiğini belirtti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kimler Olabilir?

MALATYA GÜNCEL/ÖZEL HABER - AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı adayının mütevazi, dürüst, çalışkan biri olması gerektiğini belirterek, “AK Parti’ye, kendine güvenen ve projesi olan herkes büyükşehir belediye başkan adayı olabilir. Teşkilat olarak her adaya eşit mesafede duracağız” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Malatya Başkanı Bülent Tüfenkci, yerel seçim için aday başvuruların Eylül ayında olmasını beklediğini belirterek, AK Parti olarak tüm belediye başkanlığı aday adayları için eşit mesafede olacaklarını söyledi. 2014 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerle ilgili Malatya Güncel’in sorularını yanıtlayan AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, AK Parti’nin her zaman olduğu genel seçimlerinden sonra hemen yerel seçimler için çalışmalara başladıklarını belirtti.

Tüfenkci, genel seçimlerinden sonra sandıkta görevli olanların yerlerini gözden geçirdiklerini vurgulayarak, “Bu süreci tamamladıktan sonra sürekli olarak halkın içinde olduk. Hem şehir merkezinde hem de tüm ilçeleri sürekli ziyaretler ederek vatandaşların nabzını en iyi şekilde tutmaya çalışıyoruz. Bizim için seçimlerde önemli olan kazanılacak adaylarla seçime girmektir. Halkın sevdiği, halkın inandığı ve halkın oy verebileceği adayların olması önemlidir. Bunun için yapılan anketler bizim için önem arz ediyor. Malatya’nın büyükşehir olması nedeniyle Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ve Yeşilyurt ve Battalgazi İlçe Belediye Başkanı adaylarını büyük ölçüde Başbakan belirleyecek. Ama Başbakan da karar vermeden önce anketlere, teşkilatın eğilimine, sivil toplum kuruluşları ve kamuoyunun hassasiyetlerini dikkate alarak belirleyeceklerdir. Biz AK Parti olarak halkta yeri olmayan, halkın içinde gelmeyen hiçbir adayın şansı olacağına inanmıyorum. Teşkilatlarla iyi geçinen, teşkilatların sesine kulak veren ve misyon sahibi olan kişilerin seçilmesini arzu ediyoruz. AK Parti Malatya İl teşkilatı olarak yerel seçimlerde tüm aday adaylarına eşit mesafede olacaklarını belirten Tüfenkci, herkese kapıların sonuna kadar açık olduğunu söyledi. Malatya için faydalı projeleri olan, AK Partiye, kendine güvenen herkesin belediye başkanlığı için aday olabilir.   AK Parti Malatya İl teşkilatı olarak tüm adaylara eşit mesafede duracağız” şeklinde konuştu.

“Büyükşehirle kent vizyonu bir anda değişecektir”

Her Malatyalının, Malatya’nın büyükşehir olmasının hayali olduğunu ifade eden Tüfenkci, Malatya’nın büyükşehir olması, kent için büyük bir kazanımdır. Malatyalılar, belki bu kazanımın şuan için farkında değiller. Ama 2014 yılından sonra Malatya’ya hem bütçe açısından hem insan kaynakları hem de kent görüntüsünün daha iyi organize olmasını sağlayacaktır. Kentin vizyonunu bir anda değiştirecektir. Tabi bu duruma beldeler kapandı. Beldeler kapandığı için de beldeler, ilçe olarak seçime girecekler. Dolayısıyla beldedeki tüm yükler de teşkilatların üzerinde kaldı. Teşkilatlarımız da bu bilinçle hareket ediyorlar. Burada önemli olan ilçe belediye başkanlı ile büyükşehir belediye başkanı aynı misyonu, aynı duyguları paylaştığı zaman ilçelerine büyük hizmetleri yapabilme imkanlarına sahip olacaklardır. Ama birisi bir başka partiden diğeri bir başka partiden olduğu zaman görüş ve vizyon farkları ortaya çıkacaktır. Bu büyükşehir yasası nedeniyle böyle belediye başkanları iş yapamaz duruma düşeceklerdir. Bunu önlemek için bence tüm vatandaşların, olaya bütüncül bakarak on göre oy kullanmaları gerekiyor. Eğer yörelerine ve beldelerine daha kaliteli hizmetler gelmesine inanıyorlarsa bu hassasiyeti göstermeleri gerekiyor.”

“Ortak noktada buluşulmazsa hizmet üretme anlamında sıkıntı çıkabilir”

Bu durumun sıkıntı da yaratabileceğini, örneğin Arguvan’ın başka bir partinin kazanması, büyükşehirin başka bir partinin kazanması durumunu hatırlattığımızda ise Tüfenkci, şunları söyledi: “Bu sıkıntı büyükşehir yasasından çıkabilir. Eğer ortak noktada buluşamazlarsa yeterince hizmeti alamama veya yeterince hizmet üretememe durumu olabilir. Çünkü büyükşehir belediyesi, ilçe belediyelerini anımsamayacak derecede desteği var.”

“Büyükşehir belediye başkanı mütevazi bir kişiliğe sahip olmalı”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olacak kişinin mütevazi bir kişiliğe sahip olması gerektiğini belirten Tüfenkci, halk ve parti teşkilatıyla birlikte iyi bir yönetici olması gerektiğini söyledi. Tüfenkci, büyükşehir belediye başkanının AK Parti’yi özümsemiş bir olması gerektiğini ifade ederek, “Büyükşehir belediye başkanının en önemli özelliği ise çalışkan, dürüst ve koşturan olan bir belediye başkanı olması gerekir” dedi. Tüfenkci, yerel seçim sürecinin AK Parti’de henüz başlamadığını, Eylül ayı gibi sürecin başlayabileceğini söyledi.

“Ramazan ayı, kardeşlik duygusunun doruğa çıktığı aydır”

Ramazan ayının birlik, beraberlik, kardeşlik duygularının doruğa çıktığı ay olduğunu belirten Tüfenkci, sözlerini şöyle tamamladı: “Ramazan ayı kıymetini iyi bilmemiz gereken aylardan bir tanesidir. Kardeşliğin doruğa çıktığı, nefret ve kinin ise ötelendiği aylardır. Birbirimize her zamankinden daha fazla sahip çıkmamız gerekiyor. Fakir fukaralara sahip çıkarak, sofralarımıza davet ederek paylaşımı ve iyiliği yaymamız gerekiyor. Bunu için fakirlere, yolda kalan kişilere ayrı önem vermemiz gerekiyor. Açın, fakirin halinden anlamamız gereken bir aydır. Bununla ilgili de bizler de üzerimize düşenleri yapmamız gerekiyor. AK Parti Malatya İl teşkilatı ve milletvekilleri olarak her iftarda bir mahalleye konuk oluyoruz. İftarımızı birlikte açıyor, teravi namazımızı birlikte kılıyoruz. Namazdan sonra da mahalle sakinleriyle birlikte oluyoruz. Ramazan ayını, milletvekilleriyle, belediye başkanları ve AK Parti Malatya İl teşkilatı yönetimiyle birlikte dolu dolu geçiriyoruz.”

ETİKETLER: ak parti-malatya
Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber