Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Mart 2015 - 15:58 Yorum: 0

Malatya Büyükşehir Belediyesi konkasör makinesi aldı

MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi, ilçelerin yol yapım ve onarım işlerinde elek altı, temel alt malzemesi üretimi yapan mobil konkasör makinesi aldı.Belediyeden yapılan yazılı...

Malatya Büyükşehir Belediyesi konkasör makinesi aldı

MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi, ilçelerin yol yapım ve onarım işlerinde elek altı, temel alt malzemesi üretimi yapan mobil konkasör makinesi aldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçelerde kurulan taş ocaklarıyla taş rezervi olan yerlerde kullanılacak mobil konkasör makinesi, her türlü arazi şartlarında çalışabilecek özelliklere sahip. Dizel yakıt ve elektrikle çalışabilen 4.6 metre yükselliğinde, 3 metre genişliğinde ve 18.5 metre uzunluğundaki makine, saatte ortalama 350 ton malzeme üretiyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, konkasör makineyle yapılan deneme üretimini inceledi.

Planlaması yapılan yol ve asfalt çalışmalarının daha kaliteli olmasında iş makinelerinin önemli rol oynadığına dikkati çeken Çakır, şunları kaydetti:

"Kaliteli hizmetleri Malatya’nın her noktasına yapmayı planlıyoruz. 2015 yılı için önümüze büyük hedefler koyduk. Bu sene için bin kilometrelik yol yapım hedefi koyduk. Bu çok önemli bir rakam. Bu hizmetleri yapabilmek için de ilk olarak ilçelerimizin tamamına taş ocakları kuruyoruz. 8 taş ocağının ihalesini yaptık ve bir kaçı üretime başladı. Temel amacımız ilçelerimize çok daha düşük maliyetlerle kaliteli hizmet yapabilmek. Aldığımız mobil konkasör makinesi, bu anlamda çok önemli ihtiyaçlarımızı giderecek." 

Mobil konkasör makinesinin 1 milyon 420 bin liraya mal olduğunu kaydeden Çakır, aracın nakliye ve üretim giderlerini aza indirecek ve bir yılda kendi parasını çıkaracağını belirtti. Seyyar makinenin aciliyet durumuna göre her yere taşınabileceğini ifade eden Çakır, konkasör makinesinin Malatya'ya hayırlı olmasını diledi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber