Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 10 Kasım 2014 - 15:13 Yorum: 0

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden Etüt İmkanı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’nden etüt imkanı

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden Etüt İmkanı

MALATYA - Eğitime büyük destek veren Malatya Büyükşehir Belediyesi, akşam saatlerinde de öğrencilerin semt konaklarından yararlanabilmeleri için çalışma başlattı.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan ve şehrin daha az gelişmiş bölgelerine kurulan semt konaklarında saat 18.00’den itibaren etüt yapabilme imkanı sunuluyor. Özellikle üniversiteye hazırlanan lise son sınıf öğrencilerinin yararlanmasının hedeflendiği çalışmayla, evlerinde uygun ders çalışma ortamı bulunmayan öğrencilere önemli bir fırsat veriliyor.

Başkan Çakır’a teşekkür

Pilot uygulama olarak Melekbaba Semt Konağı’nda başlatılan çalışmadan yararlanan öğrenciler, oldukça mutlu. Isınma sistemi ve sınıf ortamıyla güzel bir imkana kavuştuklarını dile getiren öğrenciler, uygulamadan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ettiklerini belirtiler.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Kültür ve Eğitim Şube Müdürü Mükremin Yağbasan, Başkan Ahmet Çakır’ın talimatıyla semt konaklarının aktivitelerini artırmak için çalıştıklarını belirterek, “Vatandaşlarımızın, öğrencilerimizin semt konaklarından daha fazla istifade etmelerini sağlamak için akşamları da açık olması yönünde Sayın Başkanımızın talimatıyla bir çalışma başlattık. Bu çalışmayla evlerinde çalışma ortamı olmayan her yaştan öğrencilerimizin sıcak bir ortamda ders çalışabilmesi, özellikle üniversiteye hazırlanan öğrencilerin burada ders yapabilmesi imkanını sunmak istedik” dedi.

Mükremin Yağbasan, Melekbaba Semt Konağı’nda pilot uygulama olarak başlattıkları çalışma kapsamında haftanın 4 günü (Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma) saat 18.00’den itibaren akşam saatlerinde de semt konağının açık olacağını ve yakın çevredeki öğrencilerin gelip bu sıcak ortamdan istifade edebileceğini kaydetti. Öğrencilerin yoğun katılımı olması halinde diğer semt konaklarında da bu çalışmayı başlatacaklarını açıklayan Yağbasan, böylece tüm semt konaklarının bulunduğu çevrelerdeki öğrencilerin istifade etmesini sağlayacaklarını belirtti.

Başkan Çakır’dan tatlı ikramı

Melekbaba Semt Konağı’nda ilk etüt dersinin başlaması dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından öğrencilere tatlı da gönderildi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber